2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lebegő szatyrok bűvöletében

Tomás Saraceno vizuális művész installációi a levegő, a napfény, a lebegés és az energia bűvöletében, gyakran a tudomány és a helyi közösség bevonásával születnek meg.

2018-ban, töméntelen műanyag szatyor felhasználásával és a lakosság 10 napos munkájával készült el a művész A szél munkája: levegő, föld, tenger című installációja. Az eredmény egy lebegő múzeum, a levegőből megszülető és a nap melegétől felemelkedő szobor lett, amely a kurátor szerint egyszerre hívja fel a figyelmet a körülöttünk keletkező elképesztő mennyiségű hulladékra és arra, hogy a természetből a fosszilis tüzelőanyagok kiaknázása nélkül is energiát meríthetünk terveink megvalósításához.

Forrás: CBC Arts/youtube.com
Neked ajánljuk
Egy fa fájó hiánya is lehet felhívás cselekvésre és alkotásra Fenntartható pompával hívta fel a figyelmet a klímavédelemre az Eiffel-torony 6 milliárd forintos geotermiapályázat az ITM-től 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam