2020. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lebegő szatyrok bűvöletében

Tomás Saraceno vizuális művész installációi a levegő, a napfény, a lebegés és az energia bűvöletében, gyakran a tudomány és a helyi közösség bevonásával születnek meg.

2018-ban, töméntelen műanyag szatyor felhasználásával és a lakosság 10 napos munkájával készült el a művész A szél munkája: levegő, föld, tenger című installációja. Az eredmény egy lebegő múzeum, a levegőből megszülető és a nap melegétől felemelkedő szobor lett, amely a kurátor szerint egyszerre hívja fel a figyelmet a körülöttünk keletkező elképesztő mennyiségű hulladékra és arra, hogy a természetből a fosszilis tüzelőanyagok kiaknázása nélkül is energiát meríthetünk terveink megvalósításához.

Forrás: CBC Arts/youtube.com
Neked ajánljuk
Egyszer mind kidőlünk – elpusztult fák állítanak emléket egy apró bogár gyászos diadalútjának Különleges szobrok idézik meg a vadon élő állatok szépségét Ismét megugrott a hazai áramfogyasztás Megérkezett hazánkba a poloskák ősellensége Csaknem félszáz delfin sodródott partra Massachusettsben, önkéntesek mentették meg őket (videóval)
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam