2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Különleges szobrok idézik meg a vadon élő állatok szépségét

Az ukrán Jurij Myketka két igazán izgalmas alapanyag párosításával készíti csodás szobrait: a fa és az áttetsző epoxigyanta váratlan kombinációiból gyönyörű minimalista állatszobrok születnek, amelyekben nem csupán az állatok, de az alapanyagok szépsége is visszaköszön. 

A művész egyik kiemelkedő munkája az akácfából és a kék epoxigyantából készített bálnaszobor.

A bálnák a legfenségesebb teremtmények a bolygónkon. Valódi bálnát látni meghatározó élettapasztalat, hisz még egy róluk készült kép is elgondolkodásra, álmodozásra késztet. Megpróbáltam hát a szépségüket megosztani másokkal is

– meséli Myketka a műalkotásról, amely tökéletesen ragadja meg ennek a páratlan élőlénynek az eleganciáját, ugyanakkor megidézi természetes élőhelyét.

De már állatokról is készülnek szobrok: közös vonás bennük, hogy vadak és szabadok. A madarak például a könnyedséget és szabadságot jelentik a művész számára. 

Jurij Myketka csodás állatszobrai fából és gyantából Fotók: mymodernmet.com
Neked ajánljuk
A Föld végességére figyelmeztet egy berlini kiállítás Grandiózus bronzgorilla figyelmeztet az emberszabásúakat szorongató veszélyekre Van Goghról nevezték el a Hollandiában született első óriáspandát Így tároljuk a zöldséget és gyümölcsöt, hogy ne vesszenek kárba Az Európai Bizottság bemutatta új éghajlatvédelmi tervét
Tovább a forrásra: mymodernmet.com
Vissza
Hírfolyam