2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Van Goghról nevezték el a Hollandiában született első óriáspandát

A Kínában elsöprő népszerűségnek örvendő holland mesterről nevezték el az Ouwehands Állatkert több mint három hónapos óriáspandáját, az elsőt, amely a nyugat-európai országban jött világra – jelentette be pénteken az intézmény.

A május 1-jén született bocs a Fan Hszing nevet kapta. „A Fan a Fan Kao rövidítése, ami kínaiul Van Goghra utal” – írta közleményében az Utrecht tartományban, a német határhoz közeli Rhenenben található állatkert, amely a nagyközönséggel szavaztatta meg a kispanda nevét.

„Van Gogh az egyik legismertebb holland művész Kínában, így a Fan szó egyfajta kapcsolatot jelent Hollandiával.”

A Van Gogh iránti rajongás hatására a művész tájképeinek és csendéleteinek másolása egész iparággá nőtte ki magát (Részlet a China's Van Goghs – Kína Van Goghjai című dokumentumfilmből) Forrás: kiki yu/youtube.com

„A Hszing a bocs apjára, Hszing Jára utal. A Hszing kínaiul csillagot jelent, amely a reményt és a helyes irányt jelképezi" – idézi az intézmény közleményét az MTI.

Az anyaállat, Vu Ven és párja, Hszing Ja 2017-ben érkezett Hollandiába a középnyugat-kínai Szecsuan tartományból. Kína kölcsönbe adta az állatokat a hollandiai intézménynek. Az állatkert szerint a bocs négy évig marad Hollandiában, mielőtt Kínába szállítják, ahol egy tenyészprogramhoz fog csatlakozni.

Van Gogh ecsetje nyomán... Fotó: shutterstock.com, deepart.io
Neked ajánljuk
A Föld végességére figyelmeztet egy berlini kiállítás Grandiózus bronzgorilla figyelmeztet az emberszabásúakat szorongató veszélyekre Egy varsói falfestmény szembeszáll a szmoggal Így tároljuk a zöldséget és gyümölcsöt, hogy ne vesszenek kárba Az Európai Bizottság bemutatta új éghajlatvédelmi tervét
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam