2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy varsói falfestmény szembeszáll a szmoggal

A Converse City Forest projekt során két lengyel művész, Dawid Ryski és Maciek Polak fogott össze, hogy egy kicsit feldobja a lengyel főváros városképét. Az eredmény nemcsak szép és környezetbarát, de még csökkenti is a légszennyezettséget.

A Good Looking Studio művészei speciális festéket használtak. A fotokatalitikus festéket a fény aktiválja: hatására a pigmentek lebontják a légszennyező anyagokat ártalmatlan nitrátokra, így javítva a levegő minőségét – írja a My Modern Met alapán az msn.com.

A City Forest projekt tulajdonképpen azt célozza, hogy fákat „ültessen” oda is, ahol nincsenek.

A varsói falfestmény a zsúfolt Politechnika metróállomás közelében található, és az alkotók azt állítják, tisztító hatása 780 fáénak felel meg Fotó: conversecityforests.com

Az egész projekt célja összesen akkora művészi felületet létrehozni, ami 3000 fa légtisztító hatásának felel meg. A projekt kitalálói Sydney-ben, São Paulóban, Limában és Bogotában is terveznek alkotni.

A Converse City Forest Thaiföldön Forrás: LadieGoodmanPLUS/vimeo.com
Neked ajánljuk
Fenntartható pompával hívta fel a figyelmet a klímavédelemre az Eiffel-torony Hatalmas falfestmény figyelmeztet a beporzó rovarok fontosságára Szegeden Tájképből tanúságtétel és mementó Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: msn.com
Vissza
Hírfolyam