2020. december 6., Miklós
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy varsói falfestmény szembeszáll a szmoggal

A Converse City Forest projekt során két lengyel művész, Dawid Ryski és Maciek Polak fogott össze, hogy egy kicsit feldobja a lengyel főváros városképét. Az eredmény nemcsak szép és környezetbarát, de még csökkenti is a légszennyezettséget.

A Good Looking Studio művészei speciális festéket használtak. A fotokatalitikus festéket a fény aktiválja: hatására a pigmentek lebontják a légszennyező anyagokat ártalmatlan nitrátokra, így javítva a levegő minőségét – írja a My Modern Met alapán az msn.com.

A City Forest projekt tulajdonképpen azt célozza, hogy fákat „ültessen” oda is, ahol nincsenek.

A varsói falfestmény a zsúfolt Politechnika metróállomás közelében található, és az alkotók azt állítják, tisztító hatása 780 fáénak felel meg Fotó: conversecityforests.com

Az egész projekt célja összesen akkora művészi felületet létrehozni, ami 3000 fa légtisztító hatásának felel meg. A projekt kitalálói Sydney-ben, São Paulóban, Limában és Bogotában is terveznek alkotni.

A Converse City Forest Thaiföldön Forrás: LadieGoodmanPLUS/vimeo.com
Neked ajánljuk
Színpompás graffitiken az élővilág egyre fakuló tarkasága Álmodozzunk burjánzó vízi világokról! Cédruskupola emlékeztet az erdei esők békéjére Önkéntes egyetemisták járvány idején Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra
Tovább a forrásra: msn.com
Vissza
Hírfolyam