2020. november 26., Virág
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Grandiózus bronzgorilla figyelmeztet az emberszabásúakat szorongató veszélyekre

Egy négy és fél tonnás ezüsthátú gorilla érkezett Ausztráliából New Yorkba, hogy a városlakókat a kihalás szélén álló hegyi gorillák helyzetére figyelmeztesse.

A szobor alkotói, Gillie és Marc Schattner egy ugandai utazásuk alkalmával megismert vezérmajom alakját örökítették meg a King Nyani (szuahéliül gorilla) névre keresztelt alkotásban.

A fajtársaival kapcsolatban uralkodó előítéleteket meghazudtolva – modelljéhez hasonlóan –, a grandiózus alkotás gesztusai is empátiát és kedvességet fejeznek ki.

A művészpáros évtizedek óta hozza létre a természet szépségét és értékét hirdető alkotásait. King Nyani kilenc hónapig lesz új helyén, hogy a King Kong híres jelenetét megidézve hatalmas karjai között tarthassa és a természet iránti fogékonyságra ébressze a város lakóit.  

Forrás: askanews/youtube.com
Nő ül a New York-i Bella Abzug parkban elhelyezett új gorillaszobor karján 
Fotó: MTI/AP/Ted Shaffrey
Neked ajánljuk
Színpompás graffitiken az élővilág egyre fakuló tarkasága Álmodozzunk burjánzó vízi világokról! A természet morzsáiból felcsípett röpke alkotások Komoly veszélyt jelentenek az özönnövények az őshonos gyepes élőhelyekre Olvasnivalóval könnyíti a járványhelyzetet két könyvkiadó
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam