2020. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Látványos szembesítés a természet törékenységével

Egymásra rakott bögrék, amelyek éppen leesnek a földre – Leon Keer holland street art művész 3D-s falfestményén elevenedik meg ez a kép egy helsingborgi épület falán.

Az ArtStreetHbg 2020 művészeti fesztivál részeként elkészült mű nem öncélú: a bolygónk törékenységére, a klímaváltozás környezeti veszélyeire és hatásaira figyelmezteti a szemlélőt.

A bögrék mintái a legfontosabb környezeti kihívásokat – a fajok kihalását, a gleccserek olvadását, az elsivatagosodást és az olajszennyezést – idézik meg.

A hatás fokozására pedig Keer a befogadói élményt a kiterjesztett valóság (AR) technológiájával fokozza: a járókelők lefényképezhetik a falfestményt okostelefonjukkal vagy táblagépükkel, majd egy 3D-s animáció segítségével végignézhetjük, ahogy a bögrék kizuhannak és szétrobbannak.

Forrás: leonkeer/youtube.com
Neked ajánljuk
Nagy a zsongás Murányi Marcell művei körül Akit megihlettek a fogyasztói kultúra szomorúan színpompás hordalékai Ősi művészek keze nyomán elevenedik meg ember és természet kapcsolata Kék bolygó címmel indít podcastot Áder János Aggasztó mértékben olvadnak a svájci gleccserek
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam