2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy a zsongás Murányi Marcell művei körül

A képzőművész úgynevezett bug hoteleket (bogárhoteleket) telepített Budapesten a zöldövezetek és a lakott területek határára.

A hasznos alkotásokat a Placc fesztivál keretében, szeptember 27-én tekinthette meg a közönség.

„Projektemmel a feléledő város és a természet kapcsolatára szeretnék reagálni – ezért nem elsősorban embereknek szól. Egy érzékeny, kevésbé prominens állatcsoportra fókuszálnék, bug hoteleket helyezve el nekik városszerte” – fogalmazott Murányi Marcell.

A bogárhotel egy többnyire fából, téglából, cserépből, kőből, bambuszból barkácsolt konstrukció, melybe áttelelő vagy menedéket, fészket kereső rovarok tudnak beköltözni.

Mindegyik rovarfajtának megvan a maga preferenciája: a katicabogarak például az üres dobozokat szeretik, fatönkökbe fúrt résekbe kaptár nélküli méhek költözhetnek, speciálisan vágott bambuszrudakba pedig lepkék.

Murányi Marcell képzőművész Bug című városi sétája a környezettudatosságra fókuszáló megközelítést képviseli, és maradandó nyomokat kíván hagyni a városi térben.

Wa(l)king the city – Murányi Marcell Forrás: placcctv/youtube.com
Neked ajánljuk
A fenntartható és kreatív jövőről is gondolkodhatnak a MANK Múzeumok éjszakájára szervezett programkavalkádjának résztvevői Hatalmas falfestmény figyelmeztet a beporzó rovarok fontosságára Szegeden Művészettörténeti jelentőségű kincseket is fenyeget a klímaváltozás Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: roadster.hu
Vissza
Hírfolyam