2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tünékeny viaszszobrok késztetnek megállásra Floridában

Első ránézésre mintha csak izzadna az erős floridai napfényben az a párducszobor, amely a klímaváltozás számos hatását már ma is megszenvedő, és még súlyosabb kockázatokkal szembenéző amerikai állam élővilágát fenyegető veszélyekre hívja fel a figyelmet. 

A szobor egy három darabból álló sorozat egyik tagja, amelyet egy környezetvédelmi szervezet és egy reklámügynökség együttműködésében megvalósuló kampányhoz Bob Partington művész és rendező készített el.

A szobrokat úgy alkotta meg, hogy a nap melegétől idővel megsemmisüljenek, feltárva egy klímaváltozással kapcsolatos üzenetet.

A kampányban részt vevő környezetvédelmi szervezet vezetője, Yoca Arditi-Rocha hangsúlyozta: ezeknek az ikonoknak az a céljuk, hogy felhívják a figyelmet olyan dolgokra, amelyeket valamennyi floridai nagyra tart és szeretne megóvni. „Tudjuk, hogy ez a probléma erősen átpolitizálódott, de valamennyien szeretnénk megóvni a tengerpartjainkat, az élővilágunk sokszínűségét és az életmódunkat.”

Forrás: The CLEO Institute/youtube.com
Neked ajánljuk
Együttműködésben a tájjal, a széllel, a fénnyel, a fákkal Művészi játék a természettel az évszakok bűvöletében Bajban vannak a kérgesteknősök Kaliforniában Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: inhabitat.com
Vissza
Hírfolyam