2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tünékeny viaszszobrok késztetnek megállásra Floridában

Első ránézésre mintha csak izzadna az erős floridai napfényben az a párducszobor, amely a klímaváltozás számos hatását már ma is megszenvedő, és még súlyosabb kockázatokkal szembenéző amerikai állam élővilágát fenyegető veszélyekre hívja fel a figyelmet. 

A szobor egy három darabból álló sorozat egyik tagja, amelyet egy környezetvédelmi szervezet és egy reklámügynökség együttműködésében megvalósuló kampányhoz Bob Partington művész és rendező készített el.

A szobrokat úgy alkotta meg, hogy a nap melegétől idővel megsemmisüljenek, feltárva egy klímaváltozással kapcsolatos üzenetet.

A kampányban részt vevő környezetvédelmi szervezet vezetője, Yoca Arditi-Rocha hangsúlyozta: ezeknek az ikonoknak az a céljuk, hogy felhívják a figyelmet olyan dolgokra, amelyeket valamennyi floridai nagyra tart és szeretne megóvni. „Tudjuk, hogy ez a probléma erősen átpolitizálódott, de valamennyien szeretnénk megóvni a tengerpartjainkat, az élővilágunk sokszínűségét és az életmódunkat.”

Forrás: The CLEO Institute/youtube.com
Neked ajánljuk
Az első művészek modern örököse A partitúra olvadó tájakról mesél A klímaváltozás okozhatta egy ősi mangroveerdő eltűnését Nyereményjátékkal biztat újrahasznosításra a Coca-Cola Megkezdődött a francia kormány elleni klímaper
Tovább a forrásra: inhabitat.com
Vissza
Hírfolyam