2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A környezetért küzdők plasztikból megálmodott portrékon

Tess Felix a világ minden tájáról származó tengerparti hulladékból készíti el az óceánok megóvásán dolgozó aktivistákat ábrázoló mozaikjait.

Az alkotói ihlet pillanata egy évtizeddel ezelőttre nyúlik vissza. 2010-ben a Tess otthonához közel elterülő, általában viszonylag tiszta Stinston Beach partját egy vihar vastagon  több millió színes műanyag mozaikjával borította be.

Az élmény egyszerre mozgatta meg kreatív ösztöneit, és inspirálta a tengerek műanyagszennyezésével kapcsolatos tudásának elmélyítésére.

Az évek alatt számos környezetvédelmi szakértővel és aktivistával ismerkedett meg, akiknek a tengerpartról származó, színenként válogatott plasztikdarabokból a portréit is elkészítette. Ezzel szerette volna kifejezni a munkájuk iránt érzett megbecsülését, ugyanakkor abban is bízik, hogy a sokak életében mindennapos szerepet játszó tárgyak sajátos szerepbe kerülve inspirációt adhatnak a változtatásra.

Tess Felix – Stiv Wilson (Eco Hero Series), 24 x 30 inches Fotó: tessfelixartist.com
Tess Felix – Wayne (Eco Hero Series) Fotó: tessfelixartist.com
Forrás: Tess Felix/youtube.com
Neked ajánljuk
Elárvereztek egy amerikai őslakosok rajzaival díszített barlangot Missouriban A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban Csak a szerénység előtt tárul fel a természet kitartó szépsége Így készíthetünk otthon herbamézet Nyugtató erdei hangok (videó)
Tovább a forrásra: tessfelixartist.com
Vissza
Hírfolyam