2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Álmodozzunk burjánzó vízi világokról!

A festő végzettségű ausztrál fotográfus, Catherine Nelson rémítő jövőbeli katasztrófák helyett az élet sosem látott gazdagságától nyüzsgő „fényfestményekkel” szeretne a természet szépségének megóvására inspirálni.

Minden alkotása egy adott helyszínen készült több száz, egyedi fénykép változatos motívumainak egymás mellé komponálásából születik meg. Így „A jövő emlékei” című sorozatának darabjai mintha csak a vizesélőhelyek fajgazdagságának és évszakokkal együtt változó sokszínűségének katalógusai lennének.

Catherine Nelson: Tropic Fotó: catherinenelson.com
Catherine Nelson: Terra Nostra Fotó: catherinenelson.com

2015-ben Nelson két, a megszokott emberi nézőpont feladására hívó sorozatot is készített: a Nemcsendélet (Unstill Life) és az Elmerülve (Submerged) víz alatti tájképeit szemlélve úgy érezhetjük magunkat, mintha csak a víztükör alatt lüktető sokszínű élet egy darabja lennénk.

Catherine Nelson: Submerged no. 1. Fotó: catherinenelson.com
Neked ajánljuk
Egy fa fájó hiánya is lehet felhívás cselekvésre és alkotásra Fenntartható pompával hívta fel a figyelmet a klímavédelemre az Eiffel-torony Hatalmas falfestmény figyelmeztet a beporzó rovarok fontosságára Szegeden A Vöröskereszt munkatársait látja vendégül a Gyulai Várfürdő Csaknem ötven fokra melegedett a talaj Szibériában
Tovább a forrásra: artistsandclimatechange.com
Vissza
Hírfolyam