2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Álmodozzunk burjánzó vízi világokról!

A festő végzettségű ausztrál fotográfus, Catherine Nelson rémítő jövőbeli katasztrófák helyett az élet sosem látott gazdagságától nyüzsgő „fényfestményekkel” szeretne a természet szépségének megóvására inspirálni.

Minden alkotása egy adott helyszínen készült több száz, egyedi fénykép változatos motívumainak egymás mellé komponálásából születik meg. Így „A jövő emlékei” című sorozatának darabjai mintha csak a vizesélőhelyek fajgazdagságának és évszakokkal együtt változó sokszínűségének katalógusai lennének.

Catherine Nelson: Tropic Fotó: catherinenelson.com
Catherine Nelson: Terra Nostra Fotó: catherinenelson.com

2015-ben Nelson két, a megszokott emberi nézőpont feladására hívó sorozatot is készített: a Nemcsendélet (Unstill Life) és az Elmerülve (Submerged) víz alatti tájképeit szemlélve úgy érezhetjük magunkat, mintha csak a víztükör alatt lüktető sokszínű élet egy darabja lennénk.

Catherine Nelson: Submerged no. 1. Fotó: catherinenelson.com
Neked ajánljuk
Színpompás graffitiken az élővilág egyre fakuló tarkasága Cédruskupola emlékeztet az erdei esők békéjére Állati szobrok hulladékból Megtört a jég – A megújult tananyagokban kiemelt szerepet kapnak a digitális megoldások Indul a pályázat az egyszer használatos műanyagok helyettesítésére
Tovább a forrásra: artistsandclimatechange.com
Vissza
Hírfolyam