2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Állati szobrok hulladékból

Barbara Franc londoni szobrász pályája során szinte mindig az állatvilágból merítette témáit, és ehhez főként hulladék alapanyagokat használ.

A kincseket néha kutyasétáltatás során találja, máskor hulladéktelepeken szerzi be. A járvány miatti bezártság során újfajta megrendeléseknek is eleget tett:

nem kizárólag a szemétből gyűjtött hozzávalókat a szobrokhoz, hanem a megrendelők házhoz hozták személyes tárgyaikat, hogy ezeket is építse be a műalkotásba. 

Egyszerre megindító és szomorú egy néhai nagypapa ruhakeféjét, pipáját, karóráját és dohányos dobozát megörökítve látni a borzszoborban az evőeszközök, a varrógép- és írógépalkatrészek mellett – mutatott rá a művészről szóló összeállításában Hiver't-Klokner Zsuzsanna.

Forrás: A2 Gallery/youtube.com
Neked ajánljuk
A képzőművészetben is dívik az újrahasznosítás Játékos rajzok pasztellszínekkel mesélnek a modern ember páni félelméről Meredith Woolnough hímzett szobrai az élővilágot átszövő finom mintázatokról lebbentik fel a fátylat Több ezren vettek részt Szerbiában egy környezetvédelmi tüntetésen Kicsiben is bele lehet vágni az ökogazdálkodásba
Tovább a forrásra: 365.reblog.hu
Vissza
Hírfolyam