2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Állati szobrok hulladékból

Barbara Franc londoni szobrász pályája során szinte mindig az állatvilágból merítette témáit, és ehhez főként hulladék alapanyagokat használ.

A kincseket néha kutyasétáltatás során találja, máskor hulladéktelepeken szerzi be. A járvány miatti bezártság során újfajta megrendeléseknek is eleget tett:

nem kizárólag a szemétből gyűjtött hozzávalókat a szobrokhoz, hanem a megrendelők házhoz hozták személyes tárgyaikat, hogy ezeket is építse be a műalkotásba. 

Egyszerre megindító és szomorú egy néhai nagypapa ruhakeféjét, pipáját, karóráját és dohányos dobozát megörökítve látni a borzszoborban az evőeszközök, a varrógép- és írógépalkatrészek mellett – mutatott rá a művészről szóló összeállításában Hiver't-Klokner Zsuzsanna.

Forrás: A2 Gallery/youtube.com
Neked ajánljuk
Színpompás graffitiken az élővilág egyre fakuló tarkasága Álmodozzunk burjánzó vízi világokról! Cédruskupola emlékeztet az erdei esők békéjére Megtört a jég – A megújult tananyagokban kiemelt szerepet kapnak a digitális megoldások Indul a pályázat az egyszer használatos műanyagok helyettesítésére
Tovább a forrásra: 365.reblog.hu
Vissza
Hírfolyam