2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ideje lenne húznunk egy vonalat...

Ha az emberiség változatlanul folytatja klímaátalakító tevékenységét, az világszerte számos part menti közösség életét boríthatja fel. Két finn művész is egyszerű, de annál beszédesebb vonalakkal igyekszik felhívni a figyelmet a fenyegető veszélyre.

Skócia nyugati partjainál találjuk a Külső-Hebridák szigetcsoportot, annak egyik tagján pedig a Taigh Chearsabhagh múzeumot, amelynek sorsát közvetlenül is meghatározzák a klímaváltozás nyomán gyakoribbá váló vihar okozta áradások.

Itt készítette el végtelenül egyszerű, ám annál beszédesebb, Vonalak (Lines) című installációját Pekka Niittyvirta és Timo Aho.

Az épületeken körbefutó és a part menti dűnék felett lebegő fénysáv dagály idején jelenik meg, hogy kijelölje az emelkedő tengerszint nyomán létrejövő jövőbeli partvonalat, ezzel érzékeltetve az alacsonyan fekvő szigetet fenyegető változásokat.

Forrás: Pekka Niittyvirta/vimeo.com
Neked ajánljuk
A fenntartható és kreatív jövőről is gondolkodhatnak a MANK Múzeumok éjszakájára szervezett programkavalkádjának résztvevői Hatalmas falfestmény figyelmeztet a beporzó rovarok fontosságára Szegeden Művészettörténeti jelentőségű kincseket is fenyeget a klímaváltozás Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: globalcitizen.org
Vissza
Hírfolyam