2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ideje lenne húznunk egy vonalat...

Ha az emberiség változatlanul folytatja klímaátalakító tevékenységét, az világszerte számos part menti közösség életét boríthatja fel. Két finn művész is egyszerű, de annál beszédesebb vonalakkal igyekszik felhívni a figyelmet a fenyegető veszélyre.

Skócia nyugati partjainál találjuk a Külső-Hebridák szigetcsoportot, annak egyik tagján pedig a Taigh Chearsabhagh múzeumot, amelynek sorsát közvetlenül is meghatározzák a klímaváltozás nyomán gyakoribbá váló vihar okozta áradások.

Itt készítette el végtelenül egyszerű, ám annál beszédesebb, Vonalak (Lines) című installációját Pekka Niittyvirta és Timo Aho.

Az épületeken körbefutó és a part menti dűnék felett lebegő fénysáv dagály idején jelenik meg, hogy kijelölje az emelkedő tengerszint nyomán létrejövő jövőbeli partvonalat, ezzel érzékeltetve az alacsonyan fekvő szigetet fenyegető változásokat.

Forrás: Pekka Niittyvirta/vimeo.com
Neked ajánljuk
Játékos rajzok pasztellszínekkel mesélnek a modern ember páni félelméről Kucsora Márta műveinek esszenciája a természet és az absztrakció Meredith Woolnough hímzett szobrai az élővilágot átszövő finom mintázatokról lebbentik fel a fátylat Több ezren vettek részt Szerbiában egy környezetvédelmi tüntetésen Kicsiben is bele lehet vágni az ökogazdálkodásba
Tovább a forrásra: globalcitizen.org
Vissza
Hírfolyam