2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ideje lenne húznunk egy vonalat...

Ha az emberiség változatlanul folytatja klímaátalakító tevékenységét, az világszerte számos part menti közösség életét boríthatja fel. Két finn művész is egyszerű, de annál beszédesebb vonalakkal igyekszik felhívni a figyelmet a fenyegető veszélyre.

Skócia nyugati partjainál találjuk a Külső-Hebridák szigetcsoportot, annak egyik tagján pedig a Taigh Chearsabhagh múzeumot, amelynek sorsát közvetlenül is meghatározzák a klímaváltozás nyomán gyakoribbá váló vihar okozta áradások.

Itt készítette el végtelenül egyszerű, ám annál beszédesebb, Vonalak (Lines) című installációját Pekka Niittyvirta és Timo Aho.

Az épületeken körbefutó és a part menti dűnék felett lebegő fénysáv dagály idején jelenik meg, hogy kijelölje az emelkedő tengerszint nyomán létrejövő jövőbeli partvonalat, ezzel érzékeltetve az alacsonyan fekvő szigetet fenyegető változásokat.

Forrás: Pekka Niittyvirta/vimeo.com
Neked ajánljuk
Mikroműanyagokból készült műtárgyakat árvereznek a Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon Nem várt helyen jutottak újra kitüntetett szerephez a svájci gleccsereket óvó takarók Élőben születik művészet a szemétből Gödöllőn Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: globalcitizen.org
Vissza
Hírfolyam