2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vádló tekintetek kereszttüzében

Jenny Kendler amerikai aktivista és művész szürreális szobra az Egyesült Államok madárvilágát fenyegető veszélyekre hívja fel a figyelmet.

A 40 láb (mintegy 12 méter) hosszú alkotás 100, a klímaváltozás miatt kihalással fenyegetett madárfaj szemeiből áll össze.

Kendler számára egy 2014-es jelentés adta az ihletforrást, amely szerint a tengerszint emelkedése, a fokozódó erdőtüzek és a súlyos hőhullámok nyomán mintegy 389, Észak-Amerikában élő madárfaj van veszélyben.

A jelentés tavalyi frissítése alapján a helyzet nem reménytelen: megfelelő intézkedések mellett az érintett fajok háromnegyede számára van még remény – és a sokkoló szobor látványa is biztosan sokakat késztet majd cselekvésre.

Fotó: jennykendler/instagram.com
Neked ajánljuk
Elárvereztek egy amerikai őslakosok rajzaival díszített barlangot Missouriban A szemét megsemmisítésének képei szembesítenek Budapesten a túlfogyasztás következményeivel Csak a szerénység előtt tárul fel a természet kitartó szépsége Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: globalcitizen.org
Vissza
Hírfolyam