2021. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy változékony freskó figyelmeztet a klímaváltozással kapcsolatos felelősségünkre

A Mural Pledge (Fogadalom Fala) egy erőteljes köztéri alkotás, amely az Austin városában uralkodó hőmérsékleti viszonyok függvényében átalakul.

Az Austin központjában 2020 decemberéig megtekinthető alkotás részben termokróm festékkel készült, így 25 fok feletti és alatti hőmérsékleten mást-mást ábrázol:

Így az időjárás függvényében az elkötelezett klímavédelem mellett vagy anélkül bekövetkező jövő képe sejlik fel. 

Az In-House International nemzetközi kreatív stúdió és Kimie Flores helyi művész együttműködésében megszületett alkotás a TED klímavédelmi megoldásokat népszerűsítő nemzetközi kezdeményezése, a Countdown keretében került bemutatásra.

Austin városának utcaművészet iránti rajongásától inspirálva ez az alkotás az embereket változtatásra és klímavédelemre sarkallja, rámutatva az egyéni cselekedetek szerepére  közös sorsunk alakításában  – fogalmaztak a stúdió alapítói, Lope Gutierrez-Ruiz és Michu Benaim Steiner. 

Fotó: fineacts.co
A kép egy hőmérséklet függvényében előtűnő részlete Fotó: fineacts.co
Neked ajánljuk
Online tárlat szembesít egy lassan tengerbe vesző sziget drámájával A szemét megsemmisítésének képei szembesítenek Budapesten a túlfogyasztás következményeivel Csak a szerénység előtt tárul fel a természet kitartó szépsége Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: fineacts.co
Vissza
Hírfolyam