2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gúlába rendezett hulladékkal üzen az egyiptomi művész

Kairó városa leginkább a közelben fekvő Gizai piramisok ősi örökségéről ismert, de mára a város szemétproblémája is egetverő méreteket öltött.

A szeméttel kapcsolatos kihívások érzékeltetésére Bahia Shehab egy 11 méter széles, 6 méter magas piramist emelt hulladékból.

Az installációt egy héten át állították ki Kairóban, hogy a város lakóit a fogyasztási és hulladékkezelési szokásaik újragondolására késztesse.

Eljött az idő, hogy a saját örökségünket is számba vegyük – sikerül együtt egy fenntarthatóbb jövőt építenünk? Piramisokat vagy szeméthalmokat hagyunk az utókorra? – teszi fel a kérdést Bahia Shehab.

Az alkotás a TED klímavédelmi megoldásokat népszerűsítő nemzetközi kezdeményezése, a Countdown keretében került bemutatásra.

Forrás: Fine ActsPLUS/youtube.com
Neked ajánljuk
Online tárlat szembesít egy lassan tengerbe vesző sziget drámájával Elárvereztek egy amerikai őslakosok rajzaival díszített barlangot Missouriban Csak a szerénység előtt tárul fel a természet kitartó szépsége Kamionnyi adomány érkezett Tiszaderzsre Egyre biztosabb: megcserélődnek a Föld mágneses pólusai
Tovább a forrásra: ted.com
Vissza
Hírfolyam