2022. július 4., Ulrik
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gúlába rendezett hulladékkal üzen az egyiptomi művész

Kairó városa leginkább a közelben fekvő Gizai piramisok ősi örökségéről ismert, de mára a város szemétproblémája is egetverő méreteket öltött.

A szeméttel kapcsolatos kihívások érzékeltetésére Bahia Shehab egy 11 méter széles, 6 méter magas piramist emelt hulladékból.

Az installációt egy héten át állították ki Kairóban, hogy a város lakóit a fogyasztási és hulladékkezelési szokásaik újragondolására késztesse.

Eljött az idő, hogy a saját örökségünket is számba vegyük – sikerül együtt egy fenntarthatóbb jövőt építenünk? Piramisokat vagy szeméthalmokat hagyunk az utókorra? – teszi fel a kérdést Bahia Shehab.

Az alkotás a TED klímavédelmi megoldásokat népszerűsítő nemzetközi kezdeményezése, a Countdown keretében került bemutatásra.

Forrás: Fine ActsPLUS/youtube.com
Neked ajánljuk
Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: ted.com
Vissza
Hírfolyam