2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jégből formázott pingvincsaládok figyelmeztettek az óceáni élővilág sérülékenységére

A Greenpeace 2020 elején világszerte jégből készült szobrokkal hívta fel a figyelmet a klímaváltozás és a tengerek szennyezése miatt visszaszorulóban lévő fajok helyzetére.

A Londonban elhelyezett szobrokat formába öntő művész szerint a jég ideális médium a környezet változásainak bemutatására.

A pingvinek esetében ezt a választást az teszi még kézenfekvőbbé, hogy végeredményben a talpuk alól eltűnőben lévő élőhelyükről van szó.

A jég átlátszó volta miatt jól érzékelteti a fajok visszaszorulásának észlelésével kapcsolatos nehézségeinket is. Előttünk zajlanak ezek a folyamatok, mégis csak akkor szembesülünk a súlyukkal, amikor már nehezen vagy nem visszafordíthatók. Ahogy egy jégszobor változása is lassan, egy adott pillanatban nehezen tetten érhetően következik be.

Az alkotó és a Greenpeace abban is bízott, hogy a szobrok sérülékenysége kifejezően beszél a természet törékenységéről és változásra késztet.

Forrás: IceBoxLondon/youtube.com
Neked ajánljuk
Online tárlat szembesít egy lassan tengerbe vesző sziget drámájával Elárvereztek egy amerikai őslakosok rajzaival díszített barlangot Missouriban Művészeti kutatói ösztöndíjprogramot hirdetett a Kék Bolygó Alapítvány Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam