2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csupasz falakról néz ránk a késlekedésünk által előrevetített jövő

Camille Seaman fotós két évtizede dolgozik azon, hogy megörökítse a föld sarkvidékeinek gyorsuló ütemen átalakuló tájait. Egyszerre gyönyörű és aggasztó képeiből most az emelkedő tengerszint által fenyegetett városok falain köszönnek vissza világszerte, hogy a fokozódó kockázatokkal szembesítsenek.

A TED klímavédelmi megoldásokat népszerűsítő nemzetközi kezdeményezése keretében bemutatott videókon az Északi- vagy éppen a Déli-sark átalakulását dokumentáló látványos képek mellett az adott település jövőbeli kilátásait érzékletesen bemutató képkockák is megjelennek.

Felrázó élmény azokon a falakon szembesülni az áradó tenger képeivel, amelyek a kellő klímavédelmi erőfeszítések híján ténylegesen a hullámok útjába kerülnek majd.

Camille Seaman munkássága során mindig is olyan képek megalkotásán dolgozott, amelyek természet és ember elválaszthatatlan kapcsolatára, sorsközösségére hívják fel a figyelmet. A klímakampány során bemutatásra kerülő videói első körben New York, Tokió, Amszterdam és Limerick falain tűnnek majd fel.

Camille Seaman: A távoli a küszöbön áll Forrás: Fine Acts/vimeo.com
Neked ajánljuk
Művészi játék a természettel az évszakok bűvöletében Együttműködésben a tájjal, a széllel, a fénnyel, a fákkal A képzőművészetben is dívik az újrahasznosítás Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: fineacts.co
Vissza
Hírfolyam