2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csupasz falakról néz ránk a késlekedésünk által előrevetített jövő

Camille Seaman fotós két évtizede dolgozik azon, hogy megörökítse a föld sarkvidékeinek gyorsuló ütemen átalakuló tájait. Egyszerre gyönyörű és aggasztó képeiből most az emelkedő tengerszint által fenyegetett városok falain köszönnek vissza világszerte, hogy a fokozódó kockázatokkal szembesítsenek.

A TED klímavédelmi megoldásokat népszerűsítő nemzetközi kezdeményezése keretében bemutatott videókon az Északi- vagy éppen a Déli-sark átalakulását dokumentáló látványos képek mellett az adott település jövőbeli kilátásait érzékletesen bemutató képkockák is megjelennek.

Felrázó élmény azokon a falakon szembesülni az áradó tenger képeivel, amelyek a kellő klímavédelmi erőfeszítések híján ténylegesen a hullámok útjába kerülnek majd.

Camille Seaman munkássága során mindig is olyan képek megalkotásán dolgozott, amelyek természet és ember elválaszthatatlan kapcsolatára, sorsközösségére hívják fel a figyelmet. A klímakampány során bemutatásra kerülő videói első körben New York, Tokió, Amszterdam és Limerick falain tűnnek majd fel.

Camille Seaman: A távoli a küszöbön áll Forrás: Fine Acts/vimeo.com
Neked ajánljuk
Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára A műanyagszemétnek emeltek múzeumot Indonéziában Reneszánsz vadászrajzok a Szépművészeti Múzeumban Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: fineacts.co
Vissza
Hírfolyam