2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ecsetvégen az olvadó permafroszt

Oroszországban és Kanadában található a Föld permafroszttal és boreális erdőkkel borított területének túlnyomó része. A jég olvadásával átalakuló élőhelyek jelentőségére hívja fel a figyelmet az a tudományos-művészeti projekt, amelyet Átmenetek címmel online mutattak be.

Gennady Ivanov Oroszországban született, Fehéroroszországban nevelkedett festőművész John Pomeroy és Trevor Davies kanadai klímakutatókkal együttműködésben készítette el és mutatja be a felmelegedés által leginkább sújtott területek drasztikus átalakulását.

Ivanov a tudósok útmutatására támaszkodva, a helyszínen figyelte és örökítette meg az olvadás hatásait, egyúttal a táj és egy fontos élőhely veszélyeztetettségének súlyát és jelentőségét is érzékeltetve.

A Transitions címre keresztelt projekt az édesvizek kutatásával foglalkozó legnagyobb nemzetközi egyetemi kutatóprogram, a Global Water Futures keretében került megvalósításra.

Forrás: Россотрудничество в Великобритании/youtube.com
Neked ajánljuk
A tengerfenék makraméba öltött szépsége A műanyagszemétnek emeltek múzeumot Indonéziában Reneszánsz vadászrajzok a Szépművészeti Múzeumban A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: gbr.rs.gov.ru
Vissza
Hírfolyam