2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezek a graffitik nemcsak az utcaképre, de a városi levegőre is frissítően hatnak

Az olasz fejlesztésű Airlite festékkel készült alkotások nemcsak a szmoggal és a baktériumokkal veszik fel a versenyt, de a falak hőmérsékletét is csökkentik, így a kibocsátást tovább fokozó klímaberendezések használatát is segítenek visszafogni.

Az Airlite-ot az Advanced Material névre keresztelt Olasz startup alkotta meg 2013-ban. A különleges festék minden négyzetmétere egy négyzetméter erdővel megegyező mértékben szűri ki a levegőben található szennyező anyagokat.

Az első és egyik legnagyobb, Vadászat a szennyezésre címet viselő graffiti Rómában található, és 1000 négyzetméteres felületének köszönhetően a városi levegőre gyakorolt hatása egy 30 fából álló kisebb erdőével vetekszik.

Az elmúlt években számos alkotás készült a különleges anyaggal Itália-szerte, de  további európai városokban és a tengerentúlon is készülnek vagy tervben vannak a városok atmoszféráját konkrét és képletes értelemben is javító alkotások.

Forrás: egidio111/youtube.com
Neked ajánljuk
Elárvereztek egy amerikai őslakosok rajzaival díszített barlangot Missouriban A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban Csak a szerénység előtt tárul fel a természet kitartó szépsége Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: dailyartmagazine.com
Vissza
Hírfolyam