2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet lesz a bécsi Kunst Haus fő témája 2021-ben

Az intézmény fókuszába a Rethinking Nature témája kerül, vagyis az a kérdés, hogy a fotográfia hogyan befolyásolja a természet észlelését. Emellett kiemelt figyelmet kapnak fotós nők és a második alkalommal sorra kerülő Foto Wien fesztivál is.

Március 10-én veszi kezdetét a 160 tárlatot és projektet átfogó fesztivál. Március 28-ig a kiállításokon és bemutatókon kívül szimpóziumokat, vitákat, stúdióbeszélgetéseket és vezetett túrákat tartanak az egész városban.

A Rethinking Nature mottó alatt három kiállítást mutat be a Kunst Haus: Herwig Turk, Ines Doujaks, valamint a Robert Knoth & Antoinette De Jong fotósduó műveit láthatja a közönség.

Forrás: kunsthauswien/youtube.com

Az osztrák fotó egyik jelentős személyisége, Elfie Semotan előtt tiszteleg a Haltung und Pose (Tartás és póz) című kiállítás március 13. és augusztus 29. között a fotós júliusi 80. születésnapja alkalmából. Ősszel Susan Meiselas műveit mutatja be a Mediations című kiállítás szeptember 22-től. Az amerikai fotós munkáiban elsősorban társadalompolitikai témákkal foglalkozik.

2020-ban mindössze 200 napon volt nyitva a bécsi Kunst Haus, ezalatt az egy évvel korábbi időszakhoz képest a vendégek 40 százaléka látogatott el az intézménybe.

Neked ajánljuk
Elárvereztek egy amerikai őslakosok rajzaival díszített barlangot Missouriban A szemét megsemmisítésének képei szembesítenek Budapesten a túlfogyasztás következményeivel Csak a szerénység előtt tárul fel a természet kitartó szépsége Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam