2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet morzsáiból rögtönzött tünékeny portrék

Vicki Rawlins a természetben elrejtett hasonlóságok felkutatásának mestere. Pár percre megteremtett képein minden apró szirom, fűszál és kavics olyan magától értetődően simul a helyére, mintha mindig is rebbenő szempilla, kócos frizura vagy megejtő emberi tekintet szeretett volna lenni.

A Chicagóban élő művész rengeteg időt tölt az alkotásaihoz szükséges anyagok beszerzésével, de ez esetében nem a művészellátó, hanem a környező erdők, parkok és rétek felkeresését jelenti.

Legyen szó apró levéltöredékekről, kis ágakról vagy hervadásnak indult virágokról, Vicki előbb-utóbb szerepet talál nekik valamelyik légies portréján, minimalista tájképén vagy élettől nyüzsgő csendéletén.

A lehetőségek száma végtelen, a kész produktum múlandósága pedig felszabadító – vallja a művész. Az életre hívójuk által csak az anyatermészet kártyaváraiként aposztrofált, egy erősebb sóhajra széthulló alkotások alkotórészei a megörökítést követően visszakerülnek a természetbe.

Fotó: Vicki Rawlinssistergolden.com

„Minden, amit ezeken a képeken látsz, közvetlenül a földből származik. Ez az én módszerem arra, hogy fenntartható módon fejezzem ki tiszteletemet az anyatermészet iránt” – fogalmazott a Creativeboomnak.

Fotó: Vicki Rawlinssistergolden.com
Fotó: Vicki Rawlinssistergolden.com
Fotó: Vicki Rawlinssistergolden.com
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: creativeboom.com
Vissza
Hírfolyam