2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Művészi kilátó várja a Cserhátba látogatókat

A különleges Kéz-kilátó Felsőtold és Hollókő között, az Országos Kéktúra útvonalán rejtőzik.

A kilátóteraszként szolgáló, fából készült építmény a Farkasvölgyben működő turisztikai vállalkozás tulajdonosainak kreativitását dicséri. Saját bevallásuk alapján „bakancslistájukon volt”, hogy valami maradandót alkossanak. 

„Így született meg a túrázóknak is egy szép úti cél, ahonnan belátni az egész vidéket. Nekünk pedig egy elmélkedő pont, ahonnét a birtokot álmodhatjuk tovább”

– írják az ötlet megszületéséről Facebook-oldalukon. A kilátó egyik első felfedezőjének és megörökítőjének, Hatvani Anikónak a lelkes beszámolója szerint a kéz mindkét település irányából csak túrázva érhető el. „Fel lehet mászni a hüvelykujjra, le lehet rá feküdni is, és élvezni a panorámát. Különleges építmény, mindene fából készült, nagyon precíz, aprólékos munkával.”

Fotó: Hatvani Anikó/szmo.hu
Fotó: Hatvani Anikó/szmo.hu
Neked ajánljuk
Fenntartható pompával hívta fel a figyelmet a klímavédelemre az Eiffel-torony Hatalmas falfestmény figyelmeztet a beporzó rovarok fontosságára Szegeden Tájképből tanúságtétel és mementó Műanyaghulladékból mennyei desszertek?! Egy app, amellyel játszva tudatos fogyasztóvá válhat
Tovább a forrásra: szmo.hu
Vissza
Hírfolyam