2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Művészi kilátó várja a Cserhátba látogatókat

A különleges Kéz-kilátó Felsőtold és Hollókő között, az Országos Kéktúra útvonalán rejtőzik.

A kilátóteraszként szolgáló, fából készült építmény a Farkasvölgyben működő turisztikai vállalkozás tulajdonosainak kreativitását dicséri. Saját bevallásuk alapján „bakancslistájukon volt”, hogy valami maradandót alkossanak. 

„Így született meg a túrázóknak is egy szép úti cél, ahonnan belátni az egész vidéket. Nekünk pedig egy elmélkedő pont, ahonnét a birtokot álmodhatjuk tovább”

– írják az ötlet megszületéséről Facebook-oldalukon. A kilátó egyik első felfedezőjének és megörökítőjének, Hatvani Anikónak a lelkes beszámolója szerint a kéz mindkét település irányából csak túrázva érhető el. „Fel lehet mászni a hüvelykujjra, le lehet rá feküdni is, és élvezni a panorámát. Különleges építmény, mindene fából készült, nagyon precíz, aprólékos munkával.”

Fotó: Hatvani Anikó/szmo.hu
Fotó: Hatvani Anikó/szmo.hu
Neked ajánljuk
Képes lehet egy alkotás a bolygó megejtő szépségét és az emberi felelőtlenség rút nyomait egyszerre megmutatni? Kim Abeles, a városi szmog alkotótársa Milyen hangja van a hűvös szélben hajladozó jégvirágnak? Érdekes animáció készült arról, hogyan lélegzik a Föld (videóval) Ismét előkelő helyen végzett a fenntarthatósági listán a Schneider Electric
Tovább a forrásra: szmo.hu
Vissza
Hírfolyam