2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Játékos rajzok pasztellszínekkel mesélnek a modern ember páni félelméről

A klímaváltozással kapcsolatos szorongás, az ismerős világ elvesztése felett érzett aggodalom nem csak sötét és hideg színekkel vagy a rettegés plasztikus ábrázolásával ragadható meg. Vicki Ling képein mindennapjaink megszokott, meghitten ismerős darabkái köszönnek vissza a veszélyt felidéző, szimbolikus elrendezésben.

Mintha minden egy hajszálon függne – a környezeti válságok és egy világjárvány árnyékában az érzés közös élményünkké vált. Vicki Ling alkotásaival ezt a bizonytalanságérzést szeretné megragadni, tudatosítani. Hiszen amiről tudjuk, hogy közös élményünk, annak feloldásán és megoldásán már együtt dolgozhatunk.

Fotó: vickiling.com
Fotó: vickiling.com
Fotó: vickiling.com
Neked ajánljuk
A felhőkarcolók árnyékában magasodó szellemfák mesélnek Manhattanben a klímaváltozás következményeiről A globális túlfogyasztásról nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban A környezettudatosság jegyében hív alkotásra a MANK a Művészetek Völgyében A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: creativeboom.com
Vissza
Hírfolyam