2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Művészi játék a természettel az évszakok bűvöletében

Walter Mason a land art nagyjainak nyomdokain járva a természet kisebb-nagyobb darabjait használja fel műveinek megkomponálásához.

A német művészre saját bevallása szerint a természet varázsa mellett Andy Goldsworthy munkássága is nagy hatást gyakorolt. Ugyanakkor – ahogy előtte a festészetben – a természettel való alkotásban is a szürrealitás foglalkoztatja. Meglátása szerint

a land art megváltoztatja azt, ahogy a világra nézünk, mert megkérdőjelezi azt, amit addig biztosnak hittünk.

Képein az évszakok oly egyedi szépségét igyekszik megragadni – meggyőződése, hogy a természet változékonyságának szemlélése a létezésünktől elválaszthatatlan bizonytalanság elfogadására tanít.

Walter Mason művei fogadtatása kapcsán is tetten éri, hogy a természetet egyre távolibbnak érezzük, ami egy bizonyos hiányérzettel párosul. Ugyanakkor távol ál tőle a természet romantizálása: „a természet jól megvan nélkülünk. Mi viszont nem boldogulunk a természet nélkül.”

Walter Mason: Pitypangrobbanás Fotó: Walter Mason/Flickr.com

A Walter Mason alkotásairól készült fényképek a művész Flickr-oldalán tekinthetők meg.

Neked ajánljuk
A felhőkarcolók árnyékában magasodó szellemfák mesélnek Manhattanben a klímaváltozás következményeiről A globális túlfogyasztásról nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban A környezettudatosság jegyében hív alkotásra a MANK a Művészetek Völgyében Beárazták a hőséget Franciaországban Magyar szabadalom segíti a mezőgazdasági műanyaghulladék hasznosítását
Tovább a forrásra: mymodernmet.com
Vissza
Hírfolyam