2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mick Petts, a fűvel borított lankák szobrásza

A walesi művészt a természet, a tudomány és az innováció találkozásai hozzák lázba. Célja, hogy meglássa a lehetőséget és életre hívja a rendelkezésére bocsátott helyszínen azt az alkotást, amely ember és természet, élővilág és termőföld kapcsolatát egyszerre képes új alapokra helyezni.

Különösen erősen foglalkoztatják a természetben létező különleges formák és mintázatok, legyen szó mikro- vagy makroszintekről. Célja, hogy a múlt hagyományaiból a jót kiválasztva, a jelenben ünnepelve és alkotva járuljon hozzá egy pozitívabb és fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez.

Legismertebb műve az egykor a bányákban használt pónilovaknak állít emléket.

Mick Petts: Szultán, a bányászpóni Fotó: Phil Matthews/Wikimedia Commons

Az utolsó bányászpóni nyugdíjazására Nagy-Britanniában 1999-ben került sor. A Szultán egy bányahulladékból kialakított, fűvel borított, 200 méter hosszú alkotás, amely három év alatt készült el, és amelyet a Caerphilly környékén élők egy egykor híres helyi ló után kereszteltek el.

Forrás: Richard Summers/youtube.com
Neked ajánljuk
A fenntartható és kreatív jövőről is gondolkodhatnak a MANK Múzeumok éjszakájára szervezett programkavalkádjának résztvevői Hatalmas falfestmény figyelmeztet a beporzó rovarok fontosságára Szegeden Művészettörténeti jelentőségű kincseket is fenyeget a klímaváltozás Áder János: a 21. század legfontosabb kérdése a víz Több mint egy évig vittek ebédet a rászorulóknak Kaposváron
Tovább a forrásra: axisweb.org
Vissza
Hírfolyam