2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható és kreatív jövőről is gondolkodhatnak a MANK Múzeumok éjszakájára szervezett programkavalkádjának résztvevői

Színes programokkínálattal készül a MANK a Múzeumok éjszakájára, a szervezők többek között művészeti foglalkozásokkal, tárlatvezetéssel és filmvetítéssel várják az érdeklődőket június 26-án Szentendrén.

A Szent Iván napjához legközelebb eső szombaton országszerte kinyitják kapuikat a múzeumok és galériák, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket.

Június 26-án egész nap színes foglalkozásokon vehetnek részt a MANK szentendrei galériáiba és a Régi Művésztelepre látogatók. Délelőtt a Nyomj egy műtárgyat! workshop alkalmával bárki kipróbálhatja a grafika, a nyomatkészítés és a sokszorosítás fortélyait. A foglalkozáson híres műalkotásokból inspirációt merítve készíthetők el a saját művek.

A látogatók egész nap részt vehetnek egy interaktív közösségi installáció elkészítésében, ahol lerajzolhatják vagy leírhatják számukra, milyen is a fenntartható kreatív jövő.

Folyamatosan bővülő üzenőfalukon a művészet kifejező eszközeivel hívjuk fel a figyelmet a környezettudatosságra és a harmonikus együttélésre.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Emellett a Fő téri ÚjMűhely Galériában szabadtéri verses élményfestésre invitálják a szervezők az összművészet kedvelőit, ahol a magyar irodalom remekeit értelmezhetik át képzőművészeti alkotássá közösen festve, verseket hallgatva. A felújított ÚjMűhely Galériában Keserü Ilona Szentendréhez köthető grafikái láthatók, este pedig  Bánki Ákos Tiltott absztraktok című filmjét tekinthetik meg a látogatók.

A további programokról a MANK oldalán tájékozódhatunk.

Neked ajánljuk
A virtuális valóság segítségével járhatják be a turisták a világhírű lascaux-i barlangot A felhőkarcolók árnyékában magasodó szellemfák mesélnek Manhattanben a klímaváltozás következményeiről A természet- és zenerajongókat idén is várja a természet operaháza Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: contextus.hu
Vissza
Hírfolyam