2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A környezettudatosság jegyében hív alkotásra a MANK a Művészetek Völgyében

A MANK ArtPorta mottója, ALKOSS ÚJRA – ÚJRA ALKOSS, egyrészt az újranyitás utáni szabadság érzését és alkotás utáni vágyat szimbolizálja, másrészt megjeleníti a MANK számára kiemelten fontos üzenetet: a klímavédelmet és a környezettudatosságot.

A MANK idén is a programok széles választékával várja a Művészetek Völgyének látogatóit: lesz selyemfestés, tűzzománckészítés, szitanyomás és festőműhely, ismét részt vehetünk különböző fotóművészeti workshopokon, de számos újdonsággal is találkozhatunk.

A környezetvédelem fontosságát hangsúlyozva újrahasznosított anyagokból készíthetünk ékszert, varrhatunk lampionokat vagy saját neszesszert, sőt a kreativitásnak teret engedve saját Völgy-naplót is készíthetünk fiatal dizájnerek vezetésével.

A kortárs művészet és környezettudatosság kapcsolatát egyedi, kísérleti projektelőadásokkal is igyekeznek hangsúlyozni: interaktív előadást láthatunk a méhek életéről a Banquet for Beesben, a Tünet Együttes Te szemét! című produkciójában a szemetet állítja fókuszba, és a művészeti performance-ok is a klímaváltozás fontosságára hívják fel a figyelmünket.

A fenntarthatóság tematikája a programok mellett az udvar megjelenésében is fontos szerepet kap: a falakon megjelenő pop-up kiállításon a klímaváltozás hatásait mutatják be egyedi műalkotásokon keresztül.

Az ArtPorta további programjairól, a helyszínen megrendezésre kerülő koncertekről, filmvetítésekről a muveszetekvolgye.hu oldalon tájékozódhatunk.

Neked ajánljuk
Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát A Tisza-tavi PET Kupa indulói idén is felvették a harcot a szeméttel Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: veol.hu
Vissza
Hírfolyam