2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A környezettudatosság jegyében hív alkotásra a MANK a Művészetek Völgyében

A MANK ArtPorta mottója, ALKOSS ÚJRA – ÚJRA ALKOSS, egyrészt az újranyitás utáni szabadság érzését és alkotás utáni vágyat szimbolizálja, másrészt megjeleníti a MANK számára kiemelten fontos üzenetet: a klímavédelmet és a környezettudatosságot.

A MANK idén is a programok széles választékával várja a Művészetek Völgyének látogatóit: lesz selyemfestés, tűzzománckészítés, szitanyomás és festőműhely, ismét részt vehetünk különböző fotóművészeti workshopokon, de számos újdonsággal is találkozhatunk.

A környezetvédelem fontosságát hangsúlyozva újrahasznosított anyagokból készíthetünk ékszert, varrhatunk lampionokat vagy saját neszesszert, sőt a kreativitásnak teret engedve saját Völgy-naplót is készíthetünk fiatal dizájnerek vezetésével.

A kortárs művészet és környezettudatosság kapcsolatát egyedi, kísérleti projektelőadásokkal is igyekeznek hangsúlyozni: interaktív előadást láthatunk a méhek életéről a Banquet for Beesben, a Tünet Együttes Te szemét! című produkciójában a szemetet állítja fókuszba, és a művészeti performance-ok is a klímaváltozás fontosságára hívják fel a figyelmünket.

A fenntarthatóság tematikája a programok mellett az udvar megjelenésében is fontos szerepet kap: a falakon megjelenő pop-up kiállításon a klímaváltozás hatásait mutatják be egyedi műalkotásokon keresztül.

Az ArtPorta további programjairól, a helyszínen megrendezésre kerülő koncertekről, filmvetítésekről a muveszetekvolgye.hu oldalon tájékozódhatunk.

Neked ajánljuk
A globális túlfogyasztásról nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban Aj Vej-vej Portóban kiállított óriási vasfája hívja fel a figyelmet az erdők pusztulására Magyarországon évi 15 ezer tonnányi műanyagot kell kiváltani környezetbarátabb termékekkel Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: veol.hu
Vissza
Hírfolyam