2021. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Aj Vej-vej Portóban kiállított óriási vasfája hívja fel a figyelmet az erdők pusztulására

A kínai művész egy óriási, 32 méter magas, vasból készült trópusi fát állított ki csütörtökön Portóban, hogy felhívja a figyelmet az erdőpusztulás súlyos következményeire.

Aj Vej-vej négy éve járt Brazíliában, hogy tanulmányozza az esőerdőket fenyegető veszélyeket. Ezen az útján ismert meg egy ősi, veszélyeztetett, Caryocar nemzetséghez tartozó fát.

Egy csapat állványzat segítségével megformálta a fát, a formát Kínába szállították, ahol kiöntötték, majd elküldték Portugáliába, Aj Vej-vej új otthonába, ahol összeállították. A kiállítás, amely vasfagyökerekből készült installációkat is tartalmaz, a portói Serralves Múzeumban és parkban tekinthető meg.

Aj Vej-vej fája lombtalan, törzse üreges és rozsdás, a bolygót fenyegető környezeti veszélyekre emlékeztetve a látogatókat.

„Az a baj, hogy sohasem tanulunk a hibáinkból, igazán sohasem tanuljuk meg a leckét” – mondta Aj Vej-vej, aki úgy vélte, emiatt a világnak még nagyobb természeti katasztrófákra is fel kell készülnie.

Az alkotásról készült képek a Reuters oldalán megtekinthetők.

Neked ajánljuk
Elárvereztek egy amerikai őslakosok rajzaival díszített barlangot Missouriban A szemét megsemmisítésének képei szembesítenek Budapesten a túlfogyasztás következményeivel Csak a szerénység előtt tárul fel a természet kitartó szépsége Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam