2021. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A ránk bízott kert: Ökoköltészet – világirodalmi antológia

Hamarosan a boltokban is kapható lesz az első világirodalmi antológia, mely az ökológiai gondolkodás kapcsán létrejött verseket tartalmaz a világlírából.

A ránk bízott kert az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg a Prae Kiadónál. Kortárs világirodalmi versantológia hosszú ideje nem jelent meg magyar nyelven, ezért aligha túlzás, hogy a kötet megszületése már önmagában ünnep.

A kötet az ember, a társadalom és a természet szerteágazó, mindent átható kapcsolatát előtérbe helyezve ad ízelítőt a világlíra alkotásaiból.

Az antológia versei eredetileg a Versum online költészeti portálon jelentek meg, a műfordítások fiatal költők, fordítók munkái. A költemények formai, nyelvi és gondolati gazdagságuk mellett új, megrázó és megkerülhetetlen kérdéseket tesznek fel, amelyek válaszra várnak a költészeten túli, hétköznapi életünkben is.

  • Az Ünnepi Könyvhéten a dedikáció a kiadó standjánál, a műfordítók részvételével kerül megrendezésre szeptember 4-én, 17:00 órakor.
  • Bemutató: Kis Présház, szeptember 5., 20:00 – Bordás Máté és Sipos Tamás műfordítók, Gigler Dóra (WWF Magyarország) és Péczely Dóra szerkesztő részvételével. (Facebook-esemény: facebook.com/events/135249162121923/)
  • A kötet megrendelhető: praekiado.hu
Neked ajánljuk
A land art a természetből merít ihletet – de ha túlzásba viszik, károsíthatja is azt Az élővilág képviselői nem csak a bolygón, a magunknak teremtett világokban is megfogyatkoztak Élet a Nagy-korallzátonyon – Tavasz (természetfilm) Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? A nagyvárosokban a dugók miatt a leggyorsabb közlekedési eszköz a bicikli
Tovább a forrásra: prae.hu
Vissza
Hírfolyam