2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szemét megsemmisítésének képei szembesítenek Budapesten a túlfogyasztás következményeivel

A rákospalotai hulladékégető működésébe nyújt bepillantást egy különböző budapesti helyszíneken látható, új művészeti projekt. A FIREWORKS alkotói azt szeretnék, hogy lássuk, halljuk, érezzük, milyen a szemét megsemmisülése, és azáltal rádöbbenhessünk, milyen sokat termelünk belőle.

Szokatlan látvánnyal szembesülhetünk a következő hetekben változó budapesti helyszíneken: a rákospalotai szemétégetőből közvetítik a hulladék megsemmisülésének stációit kivetítőkön és tévéképernyőkön egy új művészeti projekt alkotói – számolt be róla a hvg.hu.

A vetítés mellett helyenként az égetés salakját is bemutató installációt szerdától lehet megnézni egy Lónyai utcai kirakatban, majd a következő hetekben és hónapokban a város különböző helyszínein tűnik fel, a VII. kerülettől kezdve a Városmajoron át Óbudáig.

A cél, hogy közelebb hozzuk a városi emberekhez a hulladék égetését

– mondta el a portálnak Katona Bálint, az egyik alkotó, aki az installáció mellett hallható hangjátékot készítette. Ebben Chopin természeti hangokra reflektáló zenéjét ötvözi a hulladékégetés zajaival.

Hulladékot emel egy 10 tonna teherbírású markoló Rákospalotán, a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben
Fotó: MTI/Sóki Tamás
Neked ajánljuk
Online tárlat szembesít egy lassan tengerbe vesző sziget drámájával Elárvereztek egy amerikai őslakosok rajzaival díszített barlangot Missouriban Idén is sikeres volt a takarítási világnap Fizessenek többet a városi terepjárósok, mondja egy német polgármester Új akciótervvel küzd a műanyagszennyezés ellen Kína
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam