2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szemét megsemmisítésének képei szembesítenek Budapesten a túlfogyasztás következményeivel

A rákospalotai hulladékégető működésébe nyújt bepillantást egy különböző budapesti helyszíneken látható, új művészeti projekt. A FIREWORKS alkotói azt szeretnék, hogy lássuk, halljuk, érezzük, milyen a szemét megsemmisülése, és azáltal rádöbbenhessünk, milyen sokat termelünk belőle.

Szokatlan látvánnyal szembesülhetünk a következő hetekben változó budapesti helyszíneken: a rákospalotai szemétégetőből közvetítik a hulladék megsemmisülésének stációit kivetítőkön és tévéképernyőkön egy új művészeti projekt alkotói – számolt be róla a hvg.hu.

A vetítés mellett helyenként az égetés salakját is bemutató installációt szerdától lehet megnézni egy Lónyai utcai kirakatban, majd a következő hetekben és hónapokban a város különböző helyszínein tűnik fel, a VII. kerülettől kezdve a Városmajoron át Óbudáig.

A cél, hogy közelebb hozzuk a városi emberekhez a hulladék égetését

– mondta el a portálnak Katona Bálint, az egyik alkotó, aki az installáció mellett hallható hangjátékot készítette. Ebben Chopin természeti hangokra reflektáló zenéjét ötvözi a hulladékégetés zajaival.

Hulladékot emel egy 10 tonna teherbírású markoló Rákospalotán, a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben
Fotó: MTI/Sóki Tamás
Neked ajánljuk
Hulladékból készült köztéri alkotás Köveskálon A fesztiválokon termelődő, elkerülhetetlen hulladék a művészetet is táplálhatja Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam