2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A műanyagszemétnek emeltek múzeumot Indonéziában

Az intézménnyel a tengereket egyre nagyobb mértékben beborító műanyagszemétre kívánják felhívni a figyelmet. A létrehozó környezetvédők célja, hogy meggyőzzék az embereket: mondjanak le az egyszer használatos zacskókról és palackokról.

A Jáva szigetének keleti részén lévő Gresik városában három hónap alatt hozták létre a kültéri kiállítást, amely több mint 10 ezer műanyagszemétből – zacskókból, palackokból, tasakokból, szívószálakból – áll. Mindegyik darabot szennyezett folyókból és strandokról gyűjtötték össze.

A kiállítás központi eleme a Dewi Sri (Shridevi) nevű szobor, amely a jómód jávaiak által tisztelt istennőjét ábrázolja. Hosszú szoknyája háztartási termékek egyszer használatos tasakjaiból áll.

„Üzenni akartunk az embereknek, hogy hagyják abba az egyszer használatos műanyagok használatát”

– mondta Prigi Arisandi, a múzeum alapítója. „Ezeket a műanyagokat nagyon nehéz újra feldolgozni. Kezdjük el ma, ne használjuk ezeket az eldobható műanyagokat, mert ezzel az óceánunkat, a táplálékforrásunkat szennyezzük” – hangoztatta Arisandi.

Forrás: The National News/youtube.com

A műanyag különösen akut problémának számít Indonéziában. A szigetország második helyen áll Kína mögött az óceánba kerülő szemét mennyiségét tekintve. Próbálkoznak a műanyag csomagolás korlátozásával, az intézkedések egyelőre vegyes eredményeket hoztak.

Neked ajánljuk
Mikroműanyagokból készült műtárgyakat árvereznek a Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon Nem várt helyen jutottak újra kitüntetett szerephez a svájci gleccsereket óvó takarók A kontinens legnagyobb beporzótárlata a természettudományi múzeumban (képgalériával) Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam