2021. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Glasgow-ban a fák is konferenciát tartanak majd

Es Devlin brit díszlettervező, dizájner egy 197 fából és egyéb növényekből álló installációt készít a klímakonferencia helyszínén, hogy az ENSZ 1994-es éghajlatváltozási keretegyezményét aláíró 197 állam képviselőit hathatósabb tettekre sarkallja.

A fákkal megtöltött teremben székek is helyet kapnak majd, ugyanakkor a tervező szándéka helyett az előadótermekben megszokott hideg felső világítás helyett szórt, meleg fény várja majd a látogatókat.

Devlin célja az installációval az emberek klímával kapcsolatos döntéseit csak elszenvedő természet megidézése volt:

„A konferenciát egy nem emberi nézőpontból szeretném megragadni, más élőlényeket hívva az emberek által hozott döntések tanújául”

– fogalmazott a Dezeennek. Az esemény befejezése után a fák Glasgow-ban kerülnek elültetésre.

A Glasgow-ban megszülető alkotás Devlin korábbi, a londoni dizájnhéten megvalósított munkájának folytatása: a Somerset-ház udvarán egy 400 fából álló erdővel hívta fel a figyelmet az ENSZ fenntartható fejlődési céljaira.

Es Devlin: Erdő a változásért (Forest for Change) Forrás: STIRworld/youtube.com
Neked ajánljuk
Fráter Erzsébet: Miből készül? – Növényi eredetű tárgyaink nyomában Újra Zöld Kalandozásokra hív a Humusz Fából vas... kés?! Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam