2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A képzőművészek is készülnek a sorsdöntő klímacsúcsra

A novemberben esedékes glasgow-i klímacsúcs apropóján kiírt képzőművészeti pályázat résztvevőinek célja a döntéshozók inspirálása és a közvélemény tájékoztatása. A nyertesek között találjuk Camila Jabert is, aki a szabadtüdős merülés mexikói csúcstartójaként és műúszóként talált otthonra a vízben, alkotóként pedig a számára oly otthonos óceánokért emel szót.

'I AM CENOTE' című filmjével Camila Jaber a #createcop26 című verseny nyertesei közé került. A cenote (kiejtése: szenote) jelentése: természetes módon kialakult kútszerű karsztképződmény, dolina vagy zsomboly. 

A művészi kisfilmben Camila a mozgásművészet és a műúszás eszközeivel, egy rejtett szépségű, törékeny ökosztisztéma nézőpontjából fogalmazza meg a víz különös jelentőségét és értékét.

Alkotásával egyszerre hívja fel a figyelmet az óceánok kizsákmányolására, a fenntarthatatlan mezőgazdaság gyakorlatokkal járó kockázatokra és a turizmus szennyezéssel kapcsolatos felelősségére.

Camila Jabert kisfilmje a többi nyertes alkotással együtt az artpartner.com oldalon tekinthető meg.

Neked ajánljuk
Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: artpartner.com
Vissza
Hírfolyam