2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Senki sem akarja állni a cehhet

Hatásos performance-ot szervezett a Zero Hour (Nulladik óra) természetvédő kampányszervezet: a világ vezetőinek beöltöztetett aktivisták a glasgow-i klímatüntetés helyszínén rendeztek lakomát a bolygó javaiból és szennyező tevékenységekből, a számlát viszont a végén senki nem akarta kifizetni.

Az akció az úgynevezett klíma- és ökológiai vészhelyzeti törvényjavaslatra (Climate and Ecological Emergency Bill) hívja fel a figyelmet, amelyet a szervezet fogalmazott meg a klíma- és ökológiai válság elleni hatékonyabb fellépés elősegítése érdekében.

A javaslat célja, hogy Nagy-Britannia a 2019-ben meghirdetett klímavészhelyzet szellemiségével összhangban vállalja a klímaváltozással kapcsolatos felelősségét, segítse elő a természetes élőhelyek helyreállítását és a fenntartható gazdaság megteremtését.

A javaslat társadalmi támogatottságának fokozása érdekében bemutatott akció – a bill kifejezés a javaslat mellett számla értelemben is használatos – joggal tette fel a kérdést: ki fizeti meg a mértéktelen fogyasztás és szennyezés árát?

A performance-ról készült videó az Idependent oldalán tekinthető meg.

Neked ajánljuk
Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam