2021. december 8., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Senki sem akarja állni a cehhet

Hatásos performance-ot szervezett a Zero Hour (Nulladik óra) természetvédő kampányszervezet: a világ vezetőinek beöltöztetett aktivisták a glasgow-i klímatüntetés helyszínén rendeztek lakomát a bolygó javaiból és szennyező tevékenységekből, a számlát viszont a végén senki nem akarta kifizetni.

Az akció az úgynevezett klíma- és ökológiai vészhelyzeti törvényjavaslatra (Climate and Ecological Emergency Bill) hívja fel a figyelmet, amelyet a szervezet fogalmazott meg a klíma- és ökológiai válság elleni hatékonyabb fellépés elősegítése érdekében.

A javaslat célja, hogy Nagy-Britannia a 2019-ben meghirdetett klímavészhelyzet szellemiségével összhangban vállalja a klímaváltozással kapcsolatos felelősségét, segítse elő a természetes élőhelyek helyreállítását és a fenntartható gazdaság megteremtését.

A javaslat társadalmi támogatottságának fokozása érdekében bemutatott akció – a bill kifejezés a javaslat mellett számla értelemben is használatos – joggal tette fel a kérdést: ki fizeti meg a mértéktelen fogyasztás és szennyezés árát?

A performance-ról készült videó az Idependent oldalán tekinthető meg.

Neked ajánljuk
Pótolhatatlan sziklarajzokat tesz tönkre a globális felmelegedés Milyen világot álmodunk magunknak és a bolygónknak 2030-ra? Híres flóra- és faunaábrázolásokból nyílik kiállítás Kaposváron Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam