2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Milyen világot álmodunk magunknak és a bolygónknak 2030-ra?

2021. november 25-én debütál Bécsben a „Big Dream”, melynek keretében 2030 utópisztikus világa elevenedik meg a művészet segítségével. December 31-ig bárki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy beküldje gondolatait arról, hogyan fog kinézni a Föld szűk tíz év múlva.

A nemzetközi felhívásra beérkező elképzeléseket aztán 2022 februárjában egy nagy közös műalkotásként a világ különböző pontjain kiállítják, illetve kivetítik. Ízelítőként 2021. november 25-én 19 és 23 óra között a bécsi Leopold Múzeum falán látható majd az a fényinstalláció, amelyet az eddig beküldött álmokból állítottak össze.

Maga az ötlet 2017-ben született Tel-Avivban, ahol ötszáz, a Közel-Kelet jövőjével kapcsolatos elképzelést mutattak be egy hatalmas installáción. 

A Big Dream év végéig mintegy százezer álmot szeretne összegyűjteni a világ minden pontjáról, melyekből aztán ötven nemzetközi művész mozaikot és videóinstallációt készít.

Eddig negyvenezer vágyálom gyűlt össze, ezekbe lehet betekinteni november 25-én Bécsben és december 2-án New Yorkban. A jövőről szóló elképzeléseket a big.drea.me oldalon lehet megosztani.

A program célja, hogy az embereket közelebb hozza egymáshoz, mindenki optimistán tekintsen a jövőbe, valamint hogy emlékeztessen arra, hogy bolygónkhoz, embertársainkhoz és magunkhoz körültekintőbben és szeretetteljesebben viszonyuljunk.

Neked ajánljuk
Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát A gödöllői természetfilm-fesztivál díjazott filmjei 3/3. (videók) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: eurocommpr.at
Vissza
Hírfolyam