2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ökológiai installáció nyitja fel a látogatók szemét a Turbinában

A francia–német művész és ökológiai viselkedéselemző, Oliver Juan I-Opener című interaktív vizuális installációja az éghajlatváltozással kapcsolatos tudatosságot igyekszik felébreszteni a látogatókban.

Az installáció arra invitál mindenkit, akit érdekelnek az ökológia, a természet és a művészet fogalmai, hogy másképp közelítse meg a jelenlegi válságot/helyzetet – ismertette a Papageno.

A klímaváltozás globális jelenségét mind máshogy fogjuk fel, máshogy állunk hozzá. Az I-Opener azt vizsgálja, hogy a különböző generációk mennyire különbözően értékelik a fenyegető ökológiai problémákkal kapcsolatos kilátásokat – az idő múlása hogyan alakítja a perspektívánkat.

Az installáció megálmodójának célja, hogy mindenki úgy lépjen ki a teremből, mintha végre kinyílt volna a szeme – ezért kapta a kiállítás az I-Opener címet.

Oliver Juan francia–német art director, már 5 éve foglalkozik az ökológiai viselkedéssel. Mesterdiplomát szerzett mind fenntarthatóságból (Berlin–Párizs), mind pszichológiából (Kassel), dolgozott az UNESCO párizsi főhadiszállásán, egy speciális egységben, amely 190 országban dolgozó munkatársak viselkedésének megváltoztatásán dolgozott, szervezett és moderált workshopokat a fenntartható fejlődésre nevelésről a világ legnagyobb SDG konferenciáján Berlinben (2020), és blogcikkeket írt a természet alapú megoldásokról a díjnyertes ClimateSeed startup számára.

Az I-Opener körülbelül 2,5 évvel ezelőtt született a Baumhausban (Berlin) megrendezett Emergent Berlin fesztiválon. Azóta a projektben közreműködők csapata folyamatosan nőtt.

Az installáció 2022. január 27-től, négy napon át látogatható a Turbina Kulturális Központ emeleti kiállítóterében található 3 helyiségben. A vetítés angol nyelven, angol felirattal történik. Az installáció mindenki számára megtekinthető. A látogatás ingyenes, de a kis csoportos megtekintés érdekében időpontfoglaláshoz kötött.

Neked ajánljuk
Egy bálványfa girbegurba gyökérzete köztéri szoborrá avanzsált Budapesten Nem várt helyen jutottak újra kitüntetett szerephez a svájci gleccsereket óvó takarók Az átformált táj drámájáról született szimfónia Nevadában Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: papageno.hu
Vissza
Hírfolyam