2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tűvonásokkal megidézett színpompás tollak

A festőművészből lett textilművész Jennifer McBrien mozdulatainak aprólékosságával a tollruhák finom mintázatát, kötetlenségével pedig a madárvilág eltűnőben lévő szabadságát idézi meg.

Ecsetjét varrógépre, festékeit fonalakra cserélte, de az amerikai művész ragaszkodik a festői tekintet alaposságához, hogy a sokszor kevés figyelmet kapó, gyomoknak bélyegzett növényeket, mint a pongyola pitypang, és az épített környezetben otthont találó madarakat minél pontosabban ragadja meg.

Saját bevallása szerint azzal, hogy nem egy számítógép segítségével, hanem a varrógépével „rajzol”, alkotásai különös intenzitással kelnek életre és sajátos személyiségre tesznek szert.

Forrás: Jennifer McBrien/youtube.com

A vászon, vagyis a textil mozgatásával létrehozott vonalalak nagyon munkaigényes technikát jelentenek, ami egyben a művész madarak iránti elkötelezettségét is kifejezni hivatott.

„Hanging them out to Dry” (Kiakasztjuk őket száradni) című installációjával a veszélyeztetett madarak megóvása mellett a megörökítésükhöz használt régi textilszalvétákkal a hulladékmentes életmódra és a tartós tárgyak megbecsülésére is felhívta a figyelmet:

Forrás: Jennifer McBrien/youtube.com
Neked ajánljuk
A madárfajok csaknem felének csökken a populációja Csalár Bence: A fenntartható divat kézikönyve Kecskeméten és környékén újra Muzsikál az erdő A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: jennyjen42.com
Vissza
Hírfolyam