2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A sydney-i kikötő felett lebegő jéghegy vitt borzongató gondolatokat az ausztrál nyárba

A Leg on the walls fizikai színházi társulat 10 órás performance-a a táncosoknak embert próbáló, a nézőknek megrázó élmény lehetett.

A Thaw (Olvadás) című előadás, amelyre a forró ausztrál nyárban, január 15-én került sor, egy zsigeri és nyers meditáció akart lenni az emberiség bolygóra gyakorolt hatásáról és az egyén küzdelméről.

A Sydney-i Operaház lábánál álló daru egy 2,7 tonnás jégtömböt tart a magasban, rajta egy – 20 méterrel a kikötő vize felett –, az olvadás megelőzéséért és egyben elkerülhetetlen következményeivel küzdő táncos.

Szembekerülünk a nehézségeivel és inspirálódunk a kitartása által, hiszen a klímaváltozással kapcsolatos kihívásokat egyénként gyakran így éljük át: a félelmeinkkel és a felelősségünk kérdéseivel birkózva – mutatott rá az előadás, amelyet az alaszkai komponista és aktivista Matthew Burtner zenéje kísért.

Forrás: Reuters/youtube.com
Táncos a sydney-i kikötő felett Fotó: James D. Morgan/Getty Images
Neked ajánljuk
Nem várt helyen jutottak újra kitüntetett szerephez a svájci gleccsereket óvó takarók Egy bálványfa girbegurba gyökérzete köztéri szoborrá avanzsált Budapesten Az átformált táj drámájáról született szimfónia Nevadában Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: legsonthewall.com.au
Vissza
Hírfolyam