2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rendhagyó helyszínre költözött a környezetbarát művészet Törökországban

Három hónapig látogatható az isztambuli repülőtér indulási termináljában az a kiállítás, amely Deniz Sağdıç török művész elhasználódott személyzeti egyenruhákból és a repülőtéren termelődő hulladékokból készült portréit mutatja be.

A január 22-én megnyílt New ‘0’ Zero Point (Új  0 zéruspont) című kiállítás célja, hogy felhívja az utazóközönség figyelmét a fenntarthatóság és a környezettudatos életmód jelentőségére.

A 20, különböző etnikumba tartozó személyt megjelenítő portrék elkészítéséhez a repülőtér biztosította az alapanyagot – a működés közben keletkező hulladék, műanyag tárolók, szatyrok, kábelek és a személyzet elhasználódott uniformisairól származó emblémák és gombok  formájában –,

az alkotások eladásából származó bevételt pedig a vállalat társadalmi felelősségvállalási projektjeinek megvalósítására fordítják majd.

Deniz Sağdıç portréi az isztambuli repülőtéren Fotó: Anadolu Agency/Getty Images

Deniz Sağdıç 2015 óta foglalkozik újrahasznosításon alapuló műalkotások készítésével: célja, hogy közönségét a fogyasztási szokásaik átalakítására ösztönözze, ugyanakkor a mindennapos tárgyak felhasználásával közelebb vigye hozzájuk a művészetet. Amelynek egyébként meggyőződése szerint ugyanúgy, mint bármely másik termelési ágnak, fenntarthatóan kellene működnie.

Fotó: Anadolu Agency/Getty Images
Fotó: Anadolu Agency/Getty Images
Fotó: Anadolu Agency/Getty Images
Neked ajánljuk
Nem várt helyen jutottak újra kitüntetett szerephez a svájci gleccsereket óvó takarók Egy bálványfa girbegurba gyökérzete köztéri szoborrá avanzsált Budapesten Az átformált táj drámájáról született szimfónia Nevadában Zöldáramot szolgáltató elektromosautó-töltőket telepítenek országszerte Mikroműanyagokból készült műtárgyakat árvereznek a Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon
Tovább a forrásra: internationalairportreview.com
Vissza
Hírfolyam