2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Milyen lehet a világ ötven év múlva?

Dubajban megnyílt a Jövő Múzeuma: a különleges, tórusz alakú, 77 méter magas épületben elhelyezett intézmény álomszerű világot mutat be, amelyet a napenergia és a lendületes fejlődés táplál.

A múzeum koncepciója az, hogy a fenntartható jövő és az egészséges bolygó megteremtése nem akadályozhatja a fejlődést és a gazdasági növekedést
– mondta Sarah Al-Amiri, az Egyesült Arab Emírségek fejlett technológiáért felelős államminisztere és az Egyesült Arab Emírségek Űrhivatalának elnöke. 

A múzeum kreatív igazgatója, Brendan McGetrick szerint a klímaváltozás elleni küzdelem nem azt jelenti, hogy vissza kell térni a vadászó-gyűjtögető életmódhoz.

De a fejlődés és az innováció folytatása közben tudatában kell lennünk annak, hogy milyen kapcsolat fűz bennünket a bolygóhoz, és annak is, hogy még sok tennivaló áll előttünk

– fűzte hozzá. A Jövő Múzeuma azt mutatja be, hogy milyen lesz a világ 50 év múlva: arra ösztönzi a látogatókat, hogy gondolkodjanak el a bolygó egészségéről és biológiai sokféleségéről.

A projekt elképzelése szerint a Holdra számtalan napelemet telepítenek, amelyek a napenergiát a földi csomópontok felé irányítják:

Forrás: Gulf News/youtube.com

A pénteken nyílt múzeum épületét az Egyesült Arab Emírségekben működő Killa Design építésziroda tervezte. Az építésziroda szerint az épület megkapta a LEED Platinum minősítést, amely a világ leghatékonyabb energia- és környezetvédelmi terveit ismeri el.

Fotó: MTI/AP/Kamran Dzsebreili
Neked ajánljuk
Veszélyes ötletek a klímaválság megoldására (videóval) Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket Vad Dél-Afrika – Óriások földje (természetfilm) Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam