2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyerekek részvételével megálmodott és elkészült falfestmények segítenek tisztán tartani egy várost Indiában

A szemléletformálás sajátos útját választotta egy környezetvédelmi vállalat Indiában: hatalmas falfestményekkel teszik vonzóbbá az egykor szemetes bérházudvarokat a gyerekek számára.

A 2004-es cunami miatt hontalanná vált nincsteleneknek létrehozott Kannagi Nagar lakónegyedben megvalósított projekt során a lakóházak között felhalmozódó szemét problémájára kerestek megoldást, a helyi közösség bevonásával.

A lakók úgy érezték, ha ezeket a területeket a gyerekek vennék használatba, értékesebbé válnának mindenki számára, így a tisztaságuk megőrzésére is nagyobb lenne a motiváció.

A gyerekek számára vonzó falfestmények elkészítését a körvonalak megrajzolásával művészek és önkéntesek is segítették, kiszínezésükben azonban már az igazi célközönség, a helyi gyerekek is részt vettek.

Nem ezek az első festmények a kerületben, Kannagi Nagar ugyanis pár évvel ezelőtt Chennai első művészeti negyedévé lépett elő:

Forrás: The Hindu/youtube.com
A gyerekek kedvéért készült egyik falfestmény Fotó: EPA/IDREES MOHAMMED
Neked ajánljuk
Nem várt helyen jutottak újra kitüntetett szerephez a svájci gleccsereket óvó takarók Egy bálványfa girbegurba gyökérzete köztéri szoborrá avanzsált Budapesten Az átformált táj drámájáról született szimfónia Nevadában Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: thehindu.com
Vissza
Hírfolyam