2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nyolc folyó is szerepel az ausztráliai biennálé kiállítói között

A természet és a vizesélőhelyek szépségei és problémái köré szerveződik a márciusban megnyílt Sydney-i Biennálé: a szennyezés, a klímaváltozás és a gyarmatosítás következményeit körüljáró alkotások között néhány igazán rendhagyó művel is találkozhat a közönség.

A március 12-től június 13-ig nyitva tartó művészeti szemle kiállítói között – a természet jogalanyként való elismertetéséért küzdő globális mozgalom indíttatására – nyolc folyót is talál a közönség.

De az ecuadori Vilcabamba és Napo, illetve az ausztrál Baaka folyó mellett az Északi-tenger „nézőpontja” is megjelent a kiállítótér falai között.

Az Embassy of the North Sea (Az Északi-tenger Nagykövetsége) nevű szervezet a hűs vizekben virágzó élővilágról készült, víz alatti hangfelvételekkel hívta fel a figyelmet a Dánia, Németország és Nagy-Britannia  között elterülő tengeri élőhelyek különleges értékeire.

A kiállításon a természet költőibb módon is hangot kapott: minden, a biennálén részt vevő folyóról készült egy videó, amelyen egy-egy kulturális gondnok szólal fel a vizesélőhely nevében.

A folyó hangja: Baaka/Darling folyó Forrás: biennaleofsydney/youtube.com
Látogató a Sydney-i Biennálén Fotó: Lisa Maree Williams/Getty Images
Neked ajánljuk
Egy bálványfa girbegurba gyökérzete köztéri szoborrá avanzsált Budapesten Mikroműanyagokból készült műtárgyakat árvereznek a Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon Áder János a klímaváltozásról tartott előadást a révkomáromi diákoknak Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: abc.net.au
Vissza
Hírfolyam