2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mikroműanyagokból készült műtárgyakat árvereznek a Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon

A művészet erejével hívja fel a figyelmet a fenntarthatóságra, kiemelten a mikroműanyagok problémájára a háromnapos Műtárgyak Éjszakája Fesztivál május 26. és 28. között. Az ötven helyszínen megrendezett száz változatos művészeti program közül huszonöt a fenntarthatóság témája köré épül. 

A mikroműanyagok okozta környezeti problémákra mutat rá a Műtárgyak Éjszakája Fesztivál Fenntarthatóság a művészet erejével című kreatív kampánya. A szervezők felkérésére a Dunából szűrt mikroműanyagok felhasználásával olyan műalkotások készültek, amelyek megmutatják a szabad szemmel többnyire láthatatlan, de komoly környezeti kockázatot jelentő szennyeződést.

A Dunából származó mikroműanyagok felhasználásával különleges üveggömb és ékszerkollekció készült.

A Kohut-Görömbei Luca üvegművész tervezte tárgyakat a fesztivál keretében elárverezik: a bevétel a WWF Magyarország természetvédelmi munkáját segíti majd.

A Mikroműanyag Gömbvilág Kollekció 12 cm átmérőjű üvegglóbusza felnagyítja a színes műanyag részecskéket, így láthatóvá teszi az egyik legkevésbé látványos, de a szemünk előtt zajló környezeti katasztrófát. Az üveggömb mellett hasonló technikával egy két nyakláncból, egy fülbevalóból és egy gyűrűből álló ékszerkollekció is készült.

Fotó: mutargy.com

A műalkotásokat a fesztivál a fenntarthatóság és a művészet kapcsolatát körüljáró kiállításán is bemutatják a KUBIK Coworkingben. Az Ami a miénk lesz c. csoportos kiállítás célja, hogy többféle médiumon keresztül mutassa be, hogyan értelmezhető a 21. században a fenntarthatóság kérdésköre a kortárs művészet vizualitásán keresztül.

A műtárgy.com által rendezett háromnapos Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon ötven fővárosi helyszínen közel száz program várja az érdeklődőket. 

Neked ajánljuk
Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát A legfrissebb vizsgálatok szerint már tisztább víz folyik a Sajóba Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam