2018. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Okos ökomesék kicsiknek és nagyoknak

A gondolkodásmód formálását nem lehet elég korán elkezdeni. Ehhez nyújt élményteli segítséget a gyermeket nevelőknek a „Mesés természet” című mesegyűjtemény, mely Szepesi Zsuzsanna költő, írónő 15 db történetét fűzi csokorba. A mesék az ökologikus természetszemlélet jegyében mutatják be az állatok és növények nyüzsgő életét, és az emberi tevékenység rájuk gyakorolt hatását.

Meséinek jelentős részében a szerző korunk környezeti kihívásaira reflektál. Történetei pozitív alternatívát kínálnak azokra a jelenségekre, amelyekbe úgyszólván nap mint nap belebotlunk. Épp ezért a történetekben találkozhatunk az erdőben elhelyezett szemétkupacok problémájával, természetes vizeink emberi felelőtlenség okozta szennyezésével vagy a városokban játszódó történetek esetében a beépítettség és a zöldfelületek hiányából fakadó nehézségekkel.

A mesés történetek hátterét minden esetben a természet biztosítja: egy veteményeskert, egy folyópart vagy épp egy erdő.

A Mesés természet című kötet letölthető a recity.hu oldaláról.

Tovább a forrásra: recity.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Ember és természet” fotópályázat 2018 „Találd meg, írd le és őrizd meg!” – pályázat a vizes élőhelyek világnapja alkalmából 1970 óta súlyosan csökkent a madarak száma Dániában 2018 a földrengések éve lehet 35 év után először tűnt fel egy veszélyeztetett kisemlős Ausztráliában