2019. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zsivajgó természet

„Lombozatom alatt egy középkori székesegyház sötétzöld homálya. Törzsöm templompillér. Fehér gyertyáimat azért gyujtom meg, hogy láss a borongó árnyak között” - meséli a gesztenyefa Kosztolányi Dezső különös hangulatú könyvében, amely állatok és növények, drágakövek és ásványok lelkivilágába kalauzol.

Kosztolányi Dezső először 1930-ban kiadott, Zsivajgó természet című klasszikusát (melyben a költő olykor játékosan, máskor költőien a természet kincseit szólaltatja meg, ezzel bemutatva saját ars poeticáját és világszemléletét is) ezúttal Tettamanti Béla rajzaival együtt lapozgathatja az olvasó.

A grafikus egyik kedvenc Kosztolányi-művéről lévén szó, nem is kétséges, hogy a szövegre teljes mértékben reflektáló, ám a művész egyedi stílusára jellemző illusztrációk kaptak helyet az örökbecsű sorok mellett.

A kötethez Parti Nagy Lajos írt szívhez szóló előszót.

  • Kiadó: KOSSUTH KIADÓ
  • Oldalszám: 72
  • Kiadás éve: 2016
Neked ajánljuk
Felhőt csináló fák, ibolyák és hangyakalács Roger Scruton: Zöld filozófia Az afrikai vadonban felnőtt francia kislánynak az állatok voltak a legjobb barátai Tudatos vevőket nevel a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium Ne hagyjuk elfolyni!
Tovább a forrásra: kossuth.hu
Vissza
Hírfolyam