2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bolba mesék: környezetvédelmi könyvsorozat gyerekeknek

2016-ban jelent meg a gyerekeknek szóló környezetvédelmi sorozat, a Bolba mesék első kötete, amely a víz témakörét járja körbe. A szerzők a sorozatot a 6–9 éves korosztálynak és szüleiknek ajánlják, akik a könyvek lapjain mesés, játékos formában ismerkedhetnek meg a környezetünk és a természet titkaival. 

Miért nagyobb kincs a víz, mint egy gyémántokkal kirakott korona?
Hogyan vigyázhatunk erre a kincsre, ha már ládába, biza’, nem zárhatjuk?
Hogyan őrködhetünk az élővilág felett azzal, hogy a kincsünkre vigyázunk?
Bolba most elmeséli…

A Bolba mesék alkotói, Exner Nika, Binges Viki és Virág Annamária öt részre tagolták a vidám illusztrációkkal tarkított kötetet. Az első három rész a gyermekeket szólítja meg: az első elmeséli, micsoda kincs a víz, a második részben érdekességeket olvashatunk róla (mi a szerepe a víznek a természetben, miért és hogyan kell körültekintően eljárnunk életünk során, hogy megőrizzük ezt az értéket), míg a harmadikban a témával kapcsolatos, egyszerű, otthon kipróbálható kísérleteket és foglalkoztatókat találhatunk. Az utolsó két rész a szülőknek szól:  felsorolja azokat az alapvető és egyszerű otthoni megoldásokat, amelyekkel – első lépésként – egy hétköznapi háztartásban is rengeteget tehetünk az élő környezet védelmében (legyen szó a vízfogyasztásról, vízpazarlásról, vízszennyezésről), illetve csokorba gyűjt egy sor izgalmas víz közeli családi programot. 

A Bolba mesék egy többlépcsős nevelési csomag, amelynek első állomása egy 10 részből álló mesekönyvsorozat, amely egységes koncepció alapján 10 téma köré épül:

  • Víz és föld
  • Nap és szél
  • Tárgyak és értékük (tudatos vásárlás, felesleges szemét)
  • Növények és állatok (biodiverzitás, állatvédelem)
  • Közösség/simply living és klímaváltozás

A második rész, a BOLBA MESÉK – A FÖLD című kötet várhatóan 2018 őszén jelenik meg.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: bolba.hu
Vissza
Hírfolyam