2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A bükki füvesember nyomában

Szabó Gyuri bácsit mindenki csak az ország füvesembereként ismeri. Lopes-Szabó Zsuzsa könyvében ablakot nyit Gyuri bácsi világába mindamellett, hogy a Magyarországon leggyakrabban használt, legfontosabb 71 gyógynövény gyógyhatásáról, hatóanyagairól és a felhasználásuk módjáról is részletesen ír.

A bükki füvesember nyomában című könyvből megismerhetjük a magyar gyógynövényes gyógyítás hagyományait, sokat tudhatunk meg a Bükk hegységről, Bükkszentkeresztről, a gyógynövények termesztéséről, gyűjtéséről, feldolgozásukról, valamint a Györgytea születéséről és a család történetéről. Külön rész szól arról, mért hasznos a magyar embereknek magyar gyógynövényt fogyasztaniuk. A fogyasztók által gyakran feltett kérdések és arra adott válaszok találhatók néhány hasznos oldalon – például hogyan kell gyógyszerek mellett inni gyógyteákat, mit mivel lehet összekeverni, milyen teákat ihatnak kismamák, gyerekek.

A könyv végén ábécésorrendbe foglalva megtalálják, melyik betegségre milyen gyógynövényeket ajánl a népgyógyászat. Ez az index megkönnyíti a könyv használatát. Mindezt jól kiegészítik a  szebbnél szebb, szemet gyönyörködtető fényképek és rajzok, melyek segítenek az amatőr gyűjtőknek a növények felismerésében.

Egészségük megőrzésében, a betegségek legyőzésében hasznos társuk lehet ez a kiadvány.

Neked ajánljuk
Michel Serres: A természeti szerződés Bakó Krisztián: Városi vadvilág Barátod, a pitypang – Levél az emberekhez Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét
Tovább a forrásra: gyorgytea.hu
Vissza
Hírfolyam