2020. június 4., Bulcsú
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A bükki füvesember nyomában

Szabó Gyuri bácsit mindenki csak az ország füvesembereként ismeri. Lopes-Szabó Zsuzsa könyvében ablakot nyit Gyuri bácsi világába mindamellett, hogy a Magyarországon leggyakrabban használt, legfontosabb 71 gyógynövény gyógyhatásáról, hatóanyagairól és a felhasználásuk módjáról is részletesen ír.

A bükki füvesember nyomában című könyvből megismerhetjük a magyar gyógynövényes gyógyítás hagyományait, sokat tudhatunk meg a Bükk hegységről, Bükkszentkeresztről, a gyógynövények termesztéséről, gyűjtéséről, feldolgozásukról, valamint a Györgytea születéséről és a család történetéről. Külön rész szól arról, mért hasznos a magyar embereknek magyar gyógynövényt fogyasztaniuk. A fogyasztók által gyakran feltett kérdések és arra adott válaszok találhatók néhány hasznos oldalon – például hogyan kell gyógyszerek mellett inni gyógyteákat, mit mivel lehet összekeverni, milyen teákat ihatnak kismamák, gyerekek.

A könyv végén ábécésorrendbe foglalva megtalálják, melyik betegségre milyen gyógynövényeket ajánl a népgyógyászat. Ez az index megkönnyíti a könyv használatát. Mindezt jól kiegészítik a  szebbnél szebb, szemet gyönyörködtető fényképek és rajzok, melyek segítenek az amatőr gyűjtőknek a növények felismerésében.

Egészségük megőrzésében, a betegségek legyőzésében hasznos társuk lehet ez a kiadvány.

Neked ajánljuk
A Móra jövőbe néző mesékkel ünnepli 70. születésnapját Egy kedves ötlet az erdőjárás és a betűk szerelmeseinek Jótanácsokkal teli interjú a 92 éves füvesemberrel, Szabó Gyuri bácsival Elment a monumentális csomagolások és meglepetések művésze A gazdasági növekedés visszafogása nélkül lehetünk klímasemlegesek?
Tovább a forrásra: gyorgytea.hu
Vissza
Hírfolyam