2018. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Legyél te is bogárvadász!

Hogyan építs fénycsapdát az éjjeli lepkéknek? Milyen kísérleteket lehet végezni a pókfonállal? Hogyan nevelj hernyót? David Burnie könyve, a Legyél te is bogárvadász! több tucat izgalmas, otthon is elvégezhető kísérleten, tevékenységen és szabadtéri feladaton keresztül vezet be a rovarászok kalandokkal teli világába.

„Bogarak mindenhol élnek a közeledben, vidéken és városban egyaránt. Legtöbbjük a szabadban él, de ha lehetőségük adódik, néhány a házakba is beröppen, beugrik vagy bemászik. De mik is a bogarak? Mitől olyan sikeresek?” – teszi fel a kérdést a szerző a könyv nyitófejezetében.

A 8 éves kortól ajánlott Legyél te is bogárvadász! nemcsak arról mesél, hogy hogy mi a különbség rovar és bogár között, de segít megismerkedni a Föld aprócska lakosainak életével, búvóhelyeivel, szokásaival és azzal, miért fontos megvédenünk őket, és mit tehetünk a védelmükben. A könyv kivehető, színes mellékletet tartalmaz a magyarországi állatfajokról.

A Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, a Magyar Madártani Egyesület és a Farkaskölykök Természetjáró Egyesület ajánlásával.

  • Kiadó: HVG KÖNYVEK
  • Oldalszám: 72
  • Megjelenés ideje: 2016
Tovább a forrásra: hvgkonyvek.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Jót, s jól”: 26 tanulmány a fenntarthatóságról 100 éve érintetlenül – A svájci vadon A fák titkos élete – Egy rejtett világ felfedezése A klíma kultúrtörténete A meleg tél miatt máris támadnak a gombák