2019. április 24., György
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet feltalálója – Alexander von Humboldt kalandos élete

Alexander von Humboldt 1769-ben született Berlinben. Miközben botanikusként bejárta Dél-Amerikát és Oroszországot, elsőként ismerte fel, hogy a természetben minden mindennel összefügg, hogy az emberi tevékenység veszedelmes éghajlatváltozáshoz, növény- és állatfajok végleges kipusztulásához vezethet. 

Humboldt a természettudományok megkerülhetetlen alakja, a növénytan úttörője. Számos növény- és madárfajt neveztek el róla, a Humboldt-pingvintől a Humboldt-liliomon át a Humboldt-fűzig. Óriási irodalmi munkásságot hagyott örökül maga után. 

Korának népszerű előadója volt, könyveinek példányszáma a mai sikerkönyvekével vetekedett.

Az indiai születésű, Angliában élő Andrea Wulf (1972) történész-író ezt a méltatlanul elfeledett természettudóst és utazót állítja könyve középpontjába: A természet feltalálója 2015-ben a Costa Könyvdíj életrajz kategóriájának győztese lett.

  • Kiadó: Park Kiadó
  • Megjelenés éve: 2015
  • Oldalszám: 514
Neked ajánljuk
Anita Ganeri: Utoljára láthatod – Veszélyeztetett növények és állatok Anita Ganeri: Utoljára láthatod – Veszélyeztetett növények és állatok Természetvédelmi terület lett a Madarasi Marhajárás Faölelési rekord született az erdők világnapján Porzanak a hazai szikes-tavak
Tovább a forrásra: park.libricsoport.hu
Vissza
Hírfolyam