2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet feltalálója – Alexander von Humboldt kalandos élete

Alexander von Humboldt 1769-ben született Berlinben. Miközben botanikusként bejárta Dél-Amerikát és Oroszországot, elsőként ismerte fel, hogy a természetben minden mindennel összefügg, hogy az emberi tevékenység veszedelmes éghajlatváltozáshoz, növény- és állatfajok végleges kipusztulásához vezethet. 

Humboldt a természettudományok megkerülhetetlen alakja, a növénytan úttörője. Számos növény- és madárfajt neveztek el róla, a Humboldt-pingvintől a Humboldt-liliomon át a Humboldt-fűzig. Óriási irodalmi munkásságot hagyott örökül maga után. 

Korának népszerű előadója volt, könyveinek példányszáma a mai sikerkönyvekével vetekedett.

Az indiai születésű, Angliában élő Andrea Wulf (1972) történész-író ezt a méltatlanul elfeledett természettudóst és utazót állítja könyve középpontjába: A természet feltalálója 2015-ben a Costa Könyvdíj életrajz kategóriájának győztese lett.

  • Kiadó: Park Kiadó
  • Megjelenés éve: 2015
  • Oldalszám: 514
Neked ajánljuk
Kis zöld könyv – kalauz a fenntartható élethez A zoológiai kutatásokba enged bepillantást az Ökológiai Kutatóközpont gyermekek számára írt képeskönyve Van jövőnk! – interdiszciplináris kiadvány a fenntarthatóságról fiataloknak Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: park.libricsoport.hu
Vissza
Hírfolyam