2018. augusztus 17., Jácint
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A világ nélkülünk

Lenyűgöző és gondolatébresztő kirándulás: Alan Weisman egészen sajátságos megközelítésben tárja elénk az emberiségnek a bolygónkra gyakorolt hatását számos nyelvre lefordított könyvében. A szerző nem kevesebbre buzdít bennünket, mint hogy képzeljük magunk elé, milyen lehet a Föld – nélkülünk.

Az amerikai író-újságíró könyve különös utazásra invitál egy posztapokaliptikus jövőbe. A szerző számos elismert tudóssal és kutatóval készített interjút annak érdekében, hogy minél pontosabban és érzékletesebb rajzolhassa meg, mi történne a Földdel az ember után, mi történne a bolygó természeti és épített környezetével.

Elmagyarázza, hogy dőlnének romba szilárdnak tűnő építményeink az emberi jelenlét hiányában, s miképp alakulnának át a rézcsövek és az elektromos vezetékek rozsdás színű kövekké. Vagy hogy miért a legkorábbi építészeti emlékeink maradnának fent legtovább, és melyek lennének a világegyetem számára hátrahagyott legtartósabb emléktárgyaink.

  • Kiadó: Akkord Kiadó Kft.
  • Megjelenés éve: 2009
  • Oldalszám: 338
Neked ajánljuk
Jim Robbins: Azok a csodálatos madarak Takács-Sánta András: A közlegelők komédiája Növénymesék a gyereknevelés szolgálatában A megújulók minden más energiaforrásnál olcsóbbak lehetnek Turbó fokozatra kapcsolt a villanyautó-gyártás Kínában
Tovább a forrásra: gabo.hu
Vissza
Hírfolyam